23-åriga Beth kräks 30 gånger om dagen – på grund av ovanlig sjukdom

Hon blev mobbad i skolan och ägnade år åt läkarbesök. När hon var 18 vägde hon 39 kilo. Nu har Beth, 23, hittat en väg tillbaka.


Tonårstiden var ett rent helvete för Beth Gallery, 23, från Preston i England.

En mystisk sjukdom började plåga Beth när hon var bara tolv år gammal – en sjukdom som gjorde att hon inte kunde hålla kvar mat i magen. 

23-åriga Beth. (Bild från beths.battle_ på Instagram)

Konsekvensen blev att hon kräktes flera gånger per dag, något hennes jämnåriga klasskamrater mobbade henne för. 

När det var som värst ville Beth ta sitt eget liv. 

Men efter sex år av besök till olika specialister fick hon sin diagnos. Beth lider av den ovanliga sjukdomen gastropares – magsäcksförlamning. Då, som 18-åring, vägde Beth knappt 40 kilo, skriver brittiska Mirror. 

Spyr flera gånger varje dag

Sjukdomen gör att Beth inte kan smälta maten hon äter. Därför lever hon nu med sondmatning, och visar upp sin kamp på Instagram. På en ”bra” dag kräks hon 3-4 gånger om dagen – ibland är det mycket värre. 

– Jag kan kräkas 30 gånger om dagen, säger hon till Mirror. 

Beth gör så gott hon kan för att leva ett normalt liv (Bild från beths.battle_ på Instagram)

I ett Instagram-inägg skriver hon:  ”Min sondmatare kliar, svider och orsakar problem, men jag skulle inte kunna leva utan den”.

Beth Gallery har nu tusentals följare på Youtube och Instagram som stöttar henne i hennes kamp för hälsa och en väg tillbaka. 

Hon har också hittat kärleken i pojkvännen James. 

Beth och James har funnit varandra. (Bild från beths.battle_ på Instagram))

”Jag har hittat någon som älskar mig för den jag är och för den jag alltid har varit. Han skjutsar mig till sjukhuset, han håller tillbaka mitt hår när jag spyr och håller mig i handen när jag har ont”, skriver Beth om pojkvännen. 

Mer om gastroparesis/gastropares:

Gastropares eller gastroparesis är en magsjukdom som oftast drabbar personer med diabetes eller parkinson. Sjukdomen kan vara lindrig, eller som i Beths fall mycket svår. 

Gastropares innebär att musklerna i magsäcken till viss del är förlamade, vilket gör det svårt att smälta maten. 

Förutom en risk att kräkas eller rapa mer än normalt kan symptomen också vara illamående eller att man blir mätt väldigt snabbt när man äter. På senare år har vården och forskningen mer och mer fått upp ögonen för sjukdomen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

1 timme sedan
De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

1 timme sedan
En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.