Donald Trump coronavirus
Donald Trump har corona. - Foto: AP Photo/Evan Vucci via TT

Donald Trump har testat positivt för covid-19 – sätts i karantän

Donald Trump har smittats av covid-19. Det meddelar nu presidenten på Twitter. Även Melania Trump är smittad, enligt Trump.


Mitt under brinnande valrörelse meddelar nu USA:s president Donald Trump att han och hans fru Melania Trump testats positiva för coronaviruset. 

LÄS MER: Detta händer om Donald Trump dör i covid-19 innan valet

Beskedet kommer bara timmar efter att presidenten satts i karantän, då en av hans närmaste medarbetare drabbats av viruset. 

USA:s president Donald Trump (AP via TT)

"Ikväll testade jag och Melania positivt för covid-19. Vi kommer att inleda vår karantän och återhämtning omedelbart. Vi tar oss igenom detta TILLSAMMANS", skrev presidenten på Twitter nu på morgonen, svensk tid. 

Läkaren: Mår bra

– Presidenten och första damen mår båda bra just nu, och de planerar att vara hemma i Vita huset under isolering, uppger Trumps läkare Sean Conley i ett uttalande. 

Donald Trump har under året fått hård kritik för sin hantering av coronaviruset. Han har vid flera tillfällen spelat ner riskerna med viruset, samtidigt som USA är ett av världens värst drabbade länder, med över 200 000 döda. 

Trump är inte den förste toppolitiker att drabbas av covid. Tidigare har Storbritanniens premiärminister Boris Johnson och Brasiliens president Jair Bolsonaro testats positivt. 

Donald Trump är 74 år gammal. Men vad skulle hända om han faktiskt dog av corona? Det kan du läsa om här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Att gå i pension tidigt betyder minde pengar i plånboken varje månad. Men vet du hur mycket pengar du förlorar på att sluta jobba innan riktåldern?

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

1 timme sedan
Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.