Söndag 9 Maj
Stockholm

Donald Trump har testat positivt för covid-19 – sätts i karantän

Donald Trump coronavirus
Donald Trump har corona. Foto: AP Photo/Evan Vucci via TT

Donald Trump har smittats av covid-19. Det meddelar nu presidenten på Twitter. Även Melania Trump är smittad, enligt Trump.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mitt under brinnande valrörelse meddelar nu USA:s president Donald Trump att han och hans fru Melania Trump testats positiva för coronaviruset. 

LÄS MER: Detta händer om Donald Trump dör i covid-19 innan valet

Beskedet kommer bara timmar efter att presidenten satts i karantän, då en av hans närmaste medarbetare drabbats av viruset. 

USA:s president Donald Trump (AP via TT)

"Ikväll testade jag och Melania positivt för covid-19. Vi kommer att inleda vår karantän och återhämtning omedelbart. Vi tar oss igenom detta TILLSAMMANS", skrev presidenten på Twitter nu på morgonen, svensk tid. 

Läkaren: Mår bra

– Presidenten och första damen mår båda bra just nu, och de planerar att vara hemma i Vita huset under isolering, uppger Trumps läkare Sean Conley i ett uttalande. 

Donald Trump har under året fått hård kritik för sin hantering av coronaviruset. Han har vid flera tillfällen spelat ner riskerna med viruset, samtidigt som USA är ett av världens värst drabbade länder, med över 200 000 döda. 

Trump är inte den förste toppolitiker att drabbas av covid. Tidigare har Storbritanniens premiärminister Boris Johnson och Brasiliens president Jair Bolsonaro testats positivt. 

Donald Trump är 74 år gammal. Men vad skulle hända om han faktiskt dog av corona? Det kan du läsa om här!

Kommentera
Kopiera länk
Dela