Torsdag 2 Dec
Stockholm

Michelle Obamas ord om Trump: "Felaktigt och rasistiskt"

Michelle Obama kritiserar Trumps agerande kring covid-19 och Black Lives Matter.
Michelle Obama kritiserar Trumps agerande kring covid-19 och Black Lives Matter. Foto: Bildkälla: Stella Pictures.

Michelle Obama håller ett tal med sitt avslutande argument inför det amerikanska presidentvalet 2020. Hon menar att det inte går att lita på ett ord Donald Trump säger.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Igår släppte tidigare första damen Michelle Obama, 56, en kampanjvideo med ett sista budskap inför den amerikanska valkampanjen 2020. I videon kallar hon president Donald Trumps, 74, handlingar för moraliskt felaktiga och rasistiska. 

Obama påminner amerikanerna om att vi är nära inpå valdagen och uppmanar dom till att rösta.  

"Låt oss vara ärliga, just nu befinner sig vårt land i kaos, pågrund av en president som inte klarar av jobbet", säger hon. 

Obama understryker att om människor vill få ha någon sorts stabilitet är det viktigt att alla som röstar är engagerade och informerade. Hon anser att det inte går att lita på att någonting Donald Trump säger är sant. 

Michelle Obama har ett sista meddelande till det amerikanska folket inför valkampanjen 2020. Bildkälla: YouTube.

Kritiserar Trumps hantering av covid-19 

Michelle Obama fortsätter med att ta upp Trumps hanterande av pandemin och kritiserar hans ständiga nonchalerande av masker och social distansering. Hon tar upp att det är oroande att han vill öppna landets skolor utan att ha någon säkerhetsförsäkring för studenterna. 

Obama jämför USA med andra länder, som klarat av coronakrisen bättre och anser att anledningen till att landet är så hårt drabbat är på grund av presidenten. 

"Idag har fler amerikaner dött av coronaviruset, än i kriget i Irak, Afganistan, Vietnam och Korea sammanlagt", säger hon. 

Michelle Obama kritiserar starkt Trumps hantering av coronapandemin. Bildkälla: STELLA Pictures/ddp/Douliery Olivier.

"Moraliskt felaktigt och rasistiskt"

Vidare tar Obama upp det faktum att Trump och hans allierade sprider falsk information och försöker smutskasta de fredliga Black Lives Matter-demonstrationer som skett i landet under året. 

"Vad presidenten håller på med är både moraliskt felaktigt och rasistiskt, men det betyder inte att det inte fungerar", säger hon. 

Obama säger att hon förstår att detta är en svår och förvirrande tid och när människor får höra lögner och galna konspirationer om och om igen så vet många inte vad dom ska tro. Hon säger att människor inte har tid att faktakolla allt, vilket resulterar i att till och med rimliga människor kan bli rädda. 

"Om det är en sak vår president är väldigt bra på så är det att använda rädsla, förvirring och sprida lögner för att vinna", fortsätter hon. 

Michelle Obama tycker att Trump sprider falsk information om Black Lives Matter-demonstrationerna. Bildkälla: Stella Pictures.

"Sätt dig själv i våra skor" 

Obama berättar att hon som svart kvinna, precis som många andra, gjort allt i sin makt för att leva ett värdigt, bidragande och ärligt liv. Hon beskriver hur ont det gör att människor är mer rädda för hennes hudfärg än för kaoset som pågår i landet.

"Tänk på människorna som ser ut som jag, som kämpade, dog och slet som slavar och soldater. De som har arbetat och hjälpt till att bygga upp det här landet. Sätt dig själv i våra skor. Föreställ dig att vakna varje dag, göra ditt bästa, bara för att bli bemött av förakt. Inte bara av dina dina medmänniskor men även presidenten själv.", fortsätter Obama.  

Hon avslutar med att betona att det amerikanska folket inte har lyxen att anta att saker och ting kommer ordna sig av sig självt, utan att man måste använda sin röst för att göra skillnad.

Michelle Obama vädjar till det amerikanska folket att använda sina röster. Bildkälla: YouTube.
Kommentera
Kopiera länk
Dela