Boris Johnsons privata mobilnummer har kunnat hittas på nätet – i 15 år.
Boris Johnsons privata mobilnummer har kunnat hittas på nätet – i 15 år. - Foto: Paul Ellis/AP/TT

Boris Johnsons mobilnummer har funnits på nätet i 15 år

Ända sedan 2006 har personer ur allmänheten kunnat tillgå den brittiske premiärministern Boris Johnsons privata mobilnummer – som bara funnits en googling bort.


Storbritanniens premiärminister Boris Johnson privata mobilnummer har funnits tillgängligt på internet i 15 år, rapporterar BBC

Numret ska ha publicerats i ett pressmeddelande i samband med en tankesmedja som Johnson medverkade vid 2006. Sedan dess har pressmeddelandet bara funnits en googling bort och numret ska, fram tills nu, ha varit i bruk.

Enligt The Times varnar nu landets tidigare nationella säkerhetsrådgivare, Peter Ricketts, för att kriminella nätverk och främmande makter kan ha fått åtkomst till premiärministerns kontaktlista och annan känslig information. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.