Torsdag 11 Aug
Stockholm

Biobesök, gym och fest – nu öppnar Danmark upp igen

Lättnader i Danmarks restriktioner gör att danskarna nu kan gå på bio, gymma och festa igen.
Lättnader i Danmarks restriktioner gör att danskarna nu kan gå på bio, gymma och festa igen. Foto: Johan Nilsson/TT

Efter långdragna diskussioner meddelar nu danska folketinget att flera av de rådande restriktionerna i landet kommer att lättas på. Bland annat blir det möjligt för danskarna att gå på bio, besöka gym och ha privata fester efter klockan 23.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nu meddelar det danska folketinget att de till sluts enats i diskussionen om vilka restriktioner som ska lättas på i landet. 

Enligt den danske justitieministern Nick Hækkerup (S) är lättnaderna möjliga att genomföra eftersom Danmark just nu befinner sig i "ett gynnsamt läge". Därmed höjs maxantalet som får samlas inomhus till 25 personer.

Öppnar för fysisk skolundervisning

Lättnaderna öppnar bland annat för skolundervisning på plats. Elever i den danska grundskolan kommer alltså att kunna återgå till skolorna på heltid från och med den 6 maj och den 21 maj öppnar också gymnasieskolorna. 

Bio, gym och nattlig fest blir möjligt igen

Utöver lättnaderna för skolorna kommer danskarna även att att kunna anordna privata fester som kan pågå efter klockan 23.00, vilket tidigare varit gränsen för hur länge festligheter får pågå. 

Även musiklokaler, biografer, gym och teatrar kan öppna den 6 maj och publiktaket höjs, enligt News Öresund, till 2000 personer – förutsatt att man kan uppvisa "coronapass". 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.