"Strawberry Music Festival" i Wuhan hade tusentals besökare under helgen.
"Strawberry Music Festival" i Wuhan hade tusentals besökare under helgen. - Foto: STR/AFP/TT

Storslagen festivalyra i Wuhan – tusentals samlades i helgen

Det har gått lite mer än ett år sedan de första fallen av covid-19 upptäcktes i kinesiska Wuhan – och helgens storslagna festival i staden vittnar om hur landet nu återgått till det normala.


Under lördagen besökte drygt 11 000 personer "Strawberry Music Festival" i kinesiska Wuhan, som under de senaste månaderna varit helt fritt från coronaviruset, enligt officiell data. 

– Det har inte varit lätt att ta oss dit där vi är idag. Människor har ansträngt sig enormt mycket och betalat ett dyrt pris. Så jag känner mig väldigt spänd inför att vara här, sa en 23-årig festivalbesökare till Reuters

Med över 265 miljoner vaccinerade invånare i Kina har stämningen i landet blivit allt mer avslappnad, vilket märkts bland kinesiska turistattraktioner. Exempelvis har biljettrycket hos både Disneyland i Shanghai och Palatsmuseet i huvudstaden Peking har, enligt TT, ökat dramatiskt.

/
Relaterat
Senaste nytt

Lite uppåt på Asienbörserna

Kraftig brand i flerbostadshus i Ringarum

En kraftig brand bröt ut i ett flerbostadshus med omkring nio lägenheter i Ringarum i Valdemarsviks kommun under natten till torsdagen.

Förtvivlad älgjägare: Jag sköt häst

1 timme sedan
När ett stort brunt djur dök upp tvekade inte älgjägaren. Han sköt, och djuret föll dött ned. Men det visade sig vara en förrymd häst, och jägaren är djupt ångerfull.

Biden oroad för Ukrainastödet

1 timme sedan
Det är inte bara EU och Ukraina som undrar hur USA:s omfattande stöd till Ukraina kommer att påverkas efter röran som uppstått efter det representanthuset avsatt sin egen talman. Ja, det oroar mig, säger USA:s president Joe Biden till reportrar om kongresskaoset och vad det kan betyda för Ukrainastödet.

Flyger extremhögt – undviker överhettning

2 timmar sedan
Hittills har ingen kunnat förklara varför vissa långflyttande fåglar söker sig till extrema höjder – fem till åtta kilometer upp i luften. Men nu tror sig svenska forskare ha löst gåtan.

Man skjuten i Haninge – två gripna i taxi

2 timmar sedan
En man i 25-årsåldern sköts i Brandbergen i Haninge söder om Stockholm under natten till torsdagen. Kort därefter greps två misstänkta män i 20-årsåldern i en taxi i norra Stockholm.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.