Torsdag 16 Sep
Stockholm

Man misstänks ha torterat kattungar till döds

Mannen misstänks ha torterat och dödat fyra kattungar.
Mannen misstänks ha torterat och dödat fyra kattungar. Foto: Robin Haldert/TT

En man i 30-årsåldern misstänks för fyra fall av djurplågeri efter att han ska ha torterat flera kattungar så pass mycket att de senare avlidit av sina skador. Mannen, som nu visat sig ha arbetat som lärare, greps efter att en veterinär larmat polis.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mannen, hemmahörande i Texas, greps den 28 april efter att en veterinär slagit larm till polisen. 

Veterinären ska, enligt Houston Chronicle, fattat misstankar mot mannen när han gjort ett besök på veterinärmottagningen. Mannens katter, som var mellan fyra månader och ett år i ålder, hade nämligen svåra skador som inte stämde överens med mannens förklaringar kring hur de blivit skadade. 

Bland annat ska mannen ha sagt att han råkat tappa en hantel i huvudet på en av kattungarna.

"Kände mig mäktig"

Efter att mannen greps har han, i förhör med polisen, sagt att han "blivit förbannad på stressfaktorerna i livet" och att han fått utlopp för denna stress genom att slå en av katterna med "en tung skivstång i metall". 

Dessutom har mannen uppgett att han var medveten om att han skadade katten, men förklarar sina gärningar med att "jag kände mig mäktig".

Jobbade som lärare i Texas

Nu meddelar ett skoldistrikt i Sugar Land, Texas, att mannen arbetat som lärare vid en lokal gymnasieskola vid tiden då han greps. Det rapporterar ABC News

Mannen misstänks för fyra fall av djurplågeri och kommer att höras i domstol den 14 juni. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela