Torsdag 24 Jun
Stockholm

Här är 3 skräckinjagande Tinder-mord

Nyheter24 återger tre Tinder-mord.
Nyheter24 återger tre Tinder-mord. Foto: Patrick Sison/AP/TT och Mark Baker/AP/TT

Tinder kan bevisligen leda till både lyckade ragg och kärlek, men det har även förekommit att dejtingappen använts för raka motsatsen: grova övergrepp och ond bråd död. Nyheter24 återger tre skräckinjagande Tinder-mord.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1. Mordet på Grace Millane – hittades död i resväska

Brittiska Grace Millane, 21, hade just avslutat sina studier och var på en backpack-resa i Auckland, Nya Zeeland, när hon på sin födelsedag den 2 december 2018 försvann. 

Hennes föräldrar började ana oråd när dottern inte svarade på deras gratulationer. 

En minnesstund hölls för mördade Grace Millane i Nya Zeeland. Foto: Mark Baker/AP/TT

Det visade sig senare att Millane, via Tinder, stämt träff med den då 26-årige Jesse Shane Kempson. Genom video från övervakningskameror har man kunnat se hur de tillsammans gått mellan olika barer i centrala Auckland. 

I samband med detta mottog även en vän till Millane ett sms om att Tinder-dejten gick bra.

Jesse Shane Kempson. Foto: Michael Craig/AP/TT

Men sju dagar efter sitt försvinnande hittades den mördade Millane i en resväska och Kempson blev genast misstänkt för mordet. När polisen genomsökte 26-åringens mobiltelefon ska de ha hittat bevis på att han sökt på "rigor mortis", alltså likstelhet, och "köttätande fåglar". 

Dessutom ska han kort därefter ha tittat på porr, samtidigt som han tog intima bilder på den döda unga kvinnan. 

Kempson dömdes, mot sitt nekande, till livstids fängelse för att ha strypt Millande till döds. Läs mer om mordet här.

2. Mordet på Sydney Loofe – låg styckad i sopsäckar

Den 15 november 2017 gick 24-åriga Sydney Loofe på en Tinder-dejt med Bailey Boswell, 26, i amerikanska Omaha. 

De unga kvinnorna stämde träff i Boswells lägenhet och när Loofe inte dök upp på sitt jobb dagen därpå misstänkte hennes arbetsgivare att någonting inte stod rätt till, och hennes anhöriga anmälde henne som saknad kort därefter.

Sydney Loofe. Bildkälla: Lincoln Police Department

Flera veckor senare hittades kvarlevor efter Loofes styckade kropp i sopsäckar placerade längs en landsväg. 

Det dröjde inte länge innan Boswell, samt hennes 52-årige partner Aubrey Trail, greps misstänkta för det brutala mordet. I förhör ska Trail, enligt magasinet Oxygen, ha sagt att han av misstag ströp Loofe med en sladd under en "sexlek". 

Aubrey Trail. Foto: Eric Gregory/AP/TT

Trail dömdes i juli 2019 för mordet och väntas få antingen livstid eller dödsstraff när straffet bestäms i juli 2021. Över ett år senare, i september 2020, dömdes även Boswell för mordet. 

Bailey Boswell. Foto: Eric Gregory/AP/TT

3. Mordet på Samantha Stewart – mördades i sitt hem

Den 29-åriga sjuksköterskan Samantha Stewart, hemmahörande i Queens, hittades död av sin familj i sitt eget sovrum den 17 juli 2018. Hon hade strypts och blivit utsatt för kraftigt trubbigt våld mot huvud och nacke. 

Samantha Stewart. Foto: Privat/New York Police Department

Via den unga kvinnans Tinder-konto kunde polisen hitta en misstänkt. Stewart hade nämligen varit i kontakt och stämt träff med den då 27-årige Danueal Drayton

Några dagar senare kunde Drayton, som även kopplades till en våldtäkt i samma delstat, gripas på andra sidan av landet.

Danueal Drayton. Bildkälla: New York Police Department

Drayton greps nämligen på ett hotell i Los Angeles – där han höll en annan ung kvinna, som han fått kontakt med via Tinder, fånge. Nu står 27-åringen, som senare erkänt ytterligare sju mord, åtalad för bland annat mord, våldtäkt och sexuella övergrepp.

– Var försiktiga. Om du stämmer träff med en person, berätta för någon. Berätta för en familjemedlem. Berätta för en vän. Du vet inte vilka monster du kan möta, vädjar Stewarts pappa i ett uttalande till CBS News

Kommentera
Kopiera länk
Dela