Onsdag 8 Dec
Stockholm

Papegojan älskar glitter - hade 21 diamanter i magen

Papegojan Frosty svalde 21 diamanter.
Papegojan Frosty svalde 21 diamanter. Foto: Bildkälla: Stella Pictures.

Papegojan Frosty chockade både sin ägare och veterinären när han röntgades i juni. Man hittade då hela 21 stycken 0,2 karat diamantstenar i hans mage. "Den här typen av fåglar lockas av saker som glittrar", säger veterinären.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Papegojan Frosty bor i Bangkok, Thailand och älskar glitter. Så mycket att den 18 månader gamla fågeln svalde hela 21 av stenarna från sin ägares diamanthalsband till frukost. 

När eftermiddagen kom visade Frosty tecken på att han hade ont i magen och förlorat aptiten. Papgegojans ägare bestämde sig då för att ta honom till veterinären för en röntgen. 

Veterinären och ägaren kunde inte tro sina ögon när de såg vad som låg i fågelns mage – hela 21 diamantstenar. Frosty skickades då in på nödoperation. 

Bildkälla: Stella Pictures.

Varje sten var 0,2 karat 

Frosty fick bedövning innan man kunde öppna upp magen och ta ut diamantstenarna. Veterinären Dr Kuntita Paveenasakorn kom fram till av var och en av de 21 diamanterna var cirka 0,2 karat. 

– Den här typen av fåglar lockas av saker som glittrar, säger Dr Kuntita Paveenasakorn till tidningen Metro och fortsätter: 

– De små stenarna i hans magen var vassa vilket ledde till att papegojan fick ont. De hade kunnat skada hans organ om ägaren inte tagit honom till veterinären. 

Operationen tog mer än två timmar och Frosty fick stanna på sjukhuset tills såret på magen hade läkt. 

Bildkälla: Stella Pictures.
Kommentera
Kopiera länk
Dela