Papegojan Frosty svalde 21 diamanter.
Papegojan Frosty svalde 21 diamanter. - Foto: Bildkälla: Stella Pictures.

Papegojan älskar glitter - hade 21 diamanter i magen

Papegojan Frosty chockade både sin ägare och veterinären när han röntgades i juni. Man hittade då hela 21 stycken 0,2 karat diamantstenar i hans mage. "Den här typen av fåglar lockas av saker som glittrar", säger veterinären.


Papegojan Frosty bor i Bangkok, Thailand och älskar glitter. Så mycket att den 18 månader gamla fågeln svalde hela 21 av stenarna från sin ägares diamanthalsband till frukost. 

När eftermiddagen kom visade Frosty tecken på att han hade ont i magen och förlorat aptiten. Papgegojans ägare bestämde sig då för att ta honom till veterinären för en röntgen. 

Veterinären och ägaren kunde inte tro sina ögon när de såg vad som låg i fågelns mage – hela 21 diamantstenar. Frosty skickades då in på nödoperation. 

Bildkälla: Stella Pictures.

Varje sten var 0,2 karat 

Frosty fick bedövning innan man kunde öppna upp magen och ta ut diamantstenarna. Veterinären Dr Kuntita Paveenasakorn kom fram till av var och en av de 21 diamanterna var cirka 0,2 karat. 

– Den här typen av fåglar lockas av saker som glittrar, säger Dr Kuntita Paveenasakorn till tidningen Metro och fortsätter: 

– De små stenarna i hans magen var vassa vilket ledde till att papegojan fick ont. De hade kunnat skada hans organ om ägaren inte tagit honom till veterinären. 

Operationen tog mer än två timmar och Frosty fick stanna på sjukhuset tills såret på magen hade läkt. 

Bildkälla: Stella Pictures.
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.