En 26-årig man, hemmahörande i Mellansverige, har omkommit i Spanien.
En 26-årig man, hemmahörande i Mellansverige, har omkommit i Spanien. - Foto: Geir Olsen/NTB/TT

Svensk 26-åring död på populär semesterort – var på svensexa

En 26-årig man från Sverige dog under tisdagen i den spanska semesterorten Marbella. Mannen ska, enligt lokala medier, ha varit där för att fira en svensexa och omkom i samband med att hoppade ner i en pool.


Under tisdagen anordnade en 26-årig svensk man, tillsammans med flera vänner, en fest i ett hus i den spanska semesterorten Marbella. Huset ska ha hyrts tillfälligt för att fira en svensexa. 

Hittades medvetslös vid poolkant

Men vid 18-tiden på tisdagen inkom ett larm om en olycka vid bostaden. När sjukvårdsperonal anlände till platsen hittades den 26-årige mannen, som ska ha burits upp ur vattnet av sina vänner, medvetslös vid poolkanten.

Trots att sjukvårdspersonalen gjorde upprepade återupplivningsförsök under drygt en timmes tid gick mannens liv inte att rädda. Det rapporterar lokaltidningen Diario Sur

Mannen tros ha åsamkat sig någon form av huvudskada, men spansk polis inväntar fortfarande obduktionsresultatet för att kunna fastställa dödsorsaken. 

UD bekräftar dödsfallet i Marbella

På torsdagen bekräftade Utrikesdepartmentet att mannen omkommit.

”UD känner till att en svensk man i 20-årsåldern har avlidit i Spanien den 20 juli 2021. Mannen var hemmahörande i Mellansverige. Anhöriga är underrättade”, skriver presstjänsten till Aftonbladet.

/
Relaterat
Senaste nytt

Grodor kämpar för överlevnad: "Klimatfångar"

Lite uppåt på Asienbörserna

Det var lite uppåt på ledande Asienbörser på torsdagen efter några timmars inledande handel.

Kraftig brand i flerbostadshus i Ringarum

1 timme sedan
En kraftig brand bröt ut i ett flerbostadshus med omkring nio lägenheter i Ringarum i Valdemarsviks kommun under natten till torsdagen.

Förtvivlad älgjägare: Jag sköt häst

2 timmar sedan
När ett stort brunt djur dök upp tvekade inte älgjägaren. Han sköt, och djuret föll dött ned. Men det visade sig vara en förrymd häst, och jägaren är djupt ångerfull.

Biden oroad för Ukrainastödet

2 timmar sedan
Det är inte bara EU och Ukraina som undrar hur USA:s omfattande stöd till Ukraina kommer att påverkas efter röran som uppstått efter det representanthuset avsatt sin egen talman. Ja, det oroar mig, säger USA:s president Joe Biden till reportrar om kongresskaoset och vad det kan betyda för Ukrainastödet.

Flyger extremhögt – undviker överhettning

2 timmar sedan
Hittills har ingen kunnat förklara varför vissa långflyttande fåglar söker sig till extrema höjder – fem till åtta kilometer upp i luften. Men nu tror sig svenska forskare ha löst gåtan.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.