Lördag 20 Aug
Stockholm

Svensk 26-åring död på populär semesterort – var på svensexa

En 26-årig man, hemmahörande i Mellansverige, har omkommit i Spanien.
En 26-årig man, hemmahörande i Mellansverige, har omkommit i Spanien. Foto: Geir Olsen/NTB/TT

En 26-årig man från Sverige dog under tisdagen i den spanska semesterorten Marbella. Mannen ska, enligt lokala medier, ha varit där för att fira en svensexa och omkom i samband med att hoppade ner i en pool.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under tisdagen anordnade en 26-årig svensk man, tillsammans med flera vänner, en fest i ett hus i den spanska semesterorten Marbella. Huset ska ha hyrts tillfälligt för att fira en svensexa. 

Hittades medvetslös vid poolkant

Men vid 18-tiden på tisdagen inkom ett larm om en olycka vid bostaden. När sjukvårdsperonal anlände till platsen hittades den 26-årige mannen, som ska ha burits upp ur vattnet av sina vänner, medvetslös vid poolkanten.

Trots att sjukvårdspersonalen gjorde upprepade återupplivningsförsök under drygt en timmes tid gick mannens liv inte att rädda. Det rapporterar lokaltidningen Diario Sur

Mannen tros ha åsamkat sig någon form av huvudskada, men spansk polis inväntar fortfarande obduktionsresultatet för att kunna fastställa dödsorsaken. 

UD bekräftar dödsfallet i Marbella

På torsdagen bekräftade Utrikesdepartmentet att mannen omkommit.

”UD känner till att en svensk man i 20-årsåldern har avlidit i Spanien den 20 juli 2021. Mannen var hemmahörande i Mellansverige. Anhöriga är underrättade”, skriver presstjänsten till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.