En 26-årig man, hemmahörande i Mellansverige, har omkommit i Spanien.
En 26-årig man, hemmahörande i Mellansverige, har omkommit i Spanien. - Foto: Geir Olsen/NTB/TT

Svensk 26-åring död på populär semesterort – var på svensexa

En 26-årig man från Sverige dog under tisdagen i den spanska semesterorten Marbella. Mannen ska, enligt lokala medier, ha varit där för att fira en svensexa och omkom i samband med att hoppade ner i en pool.


Under tisdagen anordnade en 26-årig svensk man, tillsammans med flera vänner, en fest i ett hus i den spanska semesterorten Marbella. Huset ska ha hyrts tillfälligt för att fira en svensexa. 

Hittades medvetslös vid poolkant

Men vid 18-tiden på tisdagen inkom ett larm om en olycka vid bostaden. När sjukvårdsperonal anlände till platsen hittades den 26-årige mannen, som ska ha burits upp ur vattnet av sina vänner, medvetslös vid poolkanten.

Trots att sjukvårdspersonalen gjorde upprepade återupplivningsförsök under drygt en timmes tid gick mannens liv inte att rädda. Det rapporterar lokaltidningen Diario Sur

Mannen tros ha åsamkat sig någon form av huvudskada, men spansk polis inväntar fortfarande obduktionsresultatet för att kunna fastställa dödsorsaken. 

UD bekräftar dödsfallet i Marbella

På torsdagen bekräftade Utrikesdepartmentet att mannen omkommit.

”UD känner till att en svensk man i 20-årsåldern har avlidit i Spanien den 20 juli 2021. Mannen var hemmahörande i Mellansverige. Anhöriga är underrättade”, skriver presstjänsten till Aftonbladet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

1 timme sedan
Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

1 timme sedan
"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.