Donald Trump kritiserar Joe Biden efter att talibanerna övertagit Afghanistan.
Donald Trump kritiserar Joe Biden efter att talibanerna övertagit Afghanistan. - Foto: TT/AP/Ross D.FranklinAP Photo/Zabi Karimi/Evan Vucci

Trumps attack mot Biden – efter talibanerna tagit över Afghanistan

Joe Biden får hård kritik av republikanerna efter att talibanerna tagit över Kabul. Detta trots att det var Donald Trump som tog beslutet om att lämna Afghanistan.
"Ett komplett misslyckande", skriver expresidenten.


Efter 20 års strider i Afghanistan har talibanerna nu tagit kontroll över landet. Detta efter att USA dragit tillbaka sina trupper från landet. 

Det var Donald Trump, som i början av året, beslutade att amerikanska trupper skulle lämna Afghanistan. Ett beslut som Joe Biden började verkställa den 1 maj. 

Veckorna efter beskedet ökade våldet i landet och talibanerna började återta kontrollen över Afghanistan – ett övertagande som fullbordades under söndagen då Kabul intogs och president Ashraf Ghani flydde landet.

"Komplett misslyckande"

Nu riktas hård kritik mot Joe Biden från republikanerna. På vissa håll krävs till och med presidentens avgång. 

Genom sin talesperson Liz Harrington twittrar Donals Trump ut sin kritik.

”Vad Joe Biden har gjort i Afghanistan är legendariskt. Det kommer gå till historien som ett av Amerikas största misslyckanden.”

”Det är dags för Joe Biden att avgå i skam. Det borde inte vara en stor grej, eftersom han inte valdes legitimt i första hand"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!