Måndag 27 Sep
Stockholm

Afghanska pappan är redo att sälja dottern – för att rädda familjen

Bilden är en genrebild och föreställer inte Mir Nazir och hans barn.
Bilden är en genrebild och föreställer inte Mir Nazir och hans barn. Foto: Bernat Armangue/AP/TT

Efter talibanernas maktövertagande i Afghanistan går medborgare hungriga och miljontals barn är undernärda. Fembarnspappan Mir Nazir, 38, är så pass desperat i kampen för att rädda sin familj att han är beredd att sälja sin dotter.
– Tro inte att jag inte älskar barnet, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den tidigare polismannen Mir Nazir, 38, är en av många afghaner som desperat försöker rädda sin familj undan svälten som breder ut sig över Afghanistan.

Nazir, som har fem barn, är till och med beredd att göra det otänkbara: att sälja sin fyraåriga dotter, för drygt 5 000 kronor, för att kunna ge sin familj mat och dottern ett bättre liv.

– Det här handlar inte om ett val, utan om desperation. Jag skulle hellre dö än att sälja min dotter, men min egen död skulle inte rädda min familj. Vem skulle mata mina andra barn? , säger han till The Times of London.

Pappan: "Tro inte att jag inte älskar barnet"

Det var en butiksägare som erbjöd sig att köpa dottern, som då skulle få börja arbeta i hans affär.

– Vi diskuterar fortfarande. Hon kanske får en bättre framtid som arbetande i en butik än om hon stannar hos mig, säger den förtvivlade pappan och fortsätter:

– Tro inte att jag inte älskar barnet. Tro inte att jag inte är upprörd vid tanken på att sälja min dotter. Jag kan bara inte se en annan utväg, säger han till den brittiska tidningen

Butiksägaren har gett ett löfte om att sälja tillbaka dottern till Nazir om han lyckas samla ihop tillräckligt med pengar i framtiden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela