Onsdag 27 Okt
Stockholm

Sjuårige Peter svalt ihjäl – styvmamman åtalas för mord

Peter Cuacuas var bara sju år när han dog av undernäring.
Peter Cuacuas var bara sju år när han dog av undernäring. Foto: Janerik Henriksson/SCANPIX/TT/Privat

Sjuårige Peter Cuacuas svalt ihjäl i februari i år.
Detta efter att han hållits inlåst i ett sovrum i delstaten New York av sin styvmamma Leticia Bravo, 39. Hon riskerar nu livstids fängelse för mord.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Den 10 februari kom Leticia Bravo in till St. Luke's Hospital i Newburgh, New York med Peter Cuacuas livlösa kropp. Den sjuårige pojken dödförklarades på sjukhuset och vägde då bara 17 kilo. Enligt obduktionen dog han av undernäring. 

Bravo, som jobbade inom socialen och var ihop med Peters pappa Arturo Cuacuas, fick vårdnaden om pojken i september 2020. Det innebar att 7-åringen bodde hos henne – och träffade sin pappa varje lördag.

Låstes in i sovrum

Hemma hos Bravo hölls Peter instängd i ett låst sovrum. Det är inte känt hur långe isoleringen pågick, men när läsåret började i januari i år dök pojken inte upp upp på distansundervisningen – trots flera samtal från skolan. 

– Det är ofattbart att någon skulle acceptera ansvaret för att ta hand om ett barn och sedan förneka den livets mest grundläggande nödvändigheter, säger distriktsadvokaten David Hoovler i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Barn är de mest oskyldiga och sårbara offren. Det är verkligen oroande hur detta barn hölls gömt från skolmyndigheterna innan han dog.

Styvmamman förnekar brott

Nu åtalas Bravo för mord och riskerar mellan 25 år och livstids fängelse. 39-åringen förnekar brott, men vill enligt hennes advokat Eric Schiller inte svara på några frågor om 7-åringens död eller varför han hölls inlåst.

Pappan Arturo Cuacuas åtalas för vållande till annans död, skriver CNN.

Kommentera
Kopiera länk
Dela