Sir David Amess
Sir David Amess har blivit knivhuggen. - Foto: Stella Pictures.

Brittisk politiker och parlamentsledamot död efter knivattack

Brittiske politikern och parlamentsledamoten Sir David Amess har dött efter en knivattack, rapporterar Sky News. Mordet skedde under fredagen i en metodistkyrka i 69-åringens valkrets. En man har gripits av polis.


Den brittiska politikern Sir David Amess blev under fredagen knivhuggen flera gånger, rapporterar Sky News. Amess tillhörde Konservativa partiet i Storbritannien, och attacken ska ha skett i ledamotens valkrets i en metodistkyrka i Belfair. Något Sky News tidigare rapporterat om.

– Vi är inte säkra på hur allvarligt det är men det ser inte bra ut, sa kommunalrådet John Lamb till Reuters kort efter händelsen.

Området spärrades av och en man har gripits och sitter nu häktad, enligt Reuters.

– En 25-årig man greps snabbt efter att polis anlänt till platsen där det misstänkta mordet begåtts, och en kniv hittades, berättar polisen enligt Reuters.

Kyrkan där Sir David Amess knivhöggs flera gånger. Foto: Nick Ansell/TT

Sir David Amess har dött av sina skador

69-åringen fick vård på plats men avled senare av sina skador. Attacken har väckt starka reaktioner och flera politiker skriver om dådet på Twitter.

– Nyheten om att David Amess har blivit mördad medan han utförde sina uppgifter som MP är en chock för oss alla. Han var en respekterad man älskad av alla som kände honom. Må hans själ vila i frid, skriver partikollegan Michael Fabricant.

– Fruktansvärda och djupt chockerande nyheter. Mina tankar går till David, hans familj och hans kollegor, skriver Labourledaren Sir Keir Starmer.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nvidia faller i börsöppningen

Planerade attack i Sverige – detta är IS Khorasan

Två afghanska medborgare har gripits i Tyskland – misstänkta för att ha planerat en attack mot Sveriges riksdag. Enligt tyska myndigheter är de anhängare till terrorgruppen IS Khorasan.

Tungt på skolan: "Går nästan inte att ta in"

Den 17-åriga flicka som hittades misstänkt mördad i Skene var elev på gymnasieskolan i Marks kommun. Där har elever samlats under tisdagen för att minnas sin klasskompis. Det är så sorgligt så det går nästan inte att ta in, säger Rachel Törnell vid utbildningsförvaltningen.

Sex klimatrekord – och en strimma hopp

Det var rekordvarmt i land och på haven – men 2023 slogs också rekord i havsnivåhöjning, krympande glaciärer och förlusten av havsis i Antarktis. Sirenerna tjuter, varnar FN:s generalsekreterare. Men det finns en ljusglimt.

Kvinna drev bordell på massagealong – döms till fängelse

En thaimassagesalong i Kristianstad var enligt åklagaren en förtäckt bordell.

Fyra gripna i gemensam insats mot droghandel

Fyra personer greps misstänkta för att ha varit involverade i försäljning och transport av cannabis och andra droger, skriver Eurojust i ett pressmeddelande.