Lördag 27 Nov
Stockholm

Alec Baldwins första ord om dödsolyckan på filminspelningen

Alec Baldwin sköt ihjäl en kvinna på en filminspelning av misstag
Filmstjärnan Alec Baldwin sköt ihjäl en kvinna på en filminspelning av misstag. Foto: Jim Weber/TT.

Filmstjärnan Alec Baldwin sköt av misstag ihjäl en kvinna under en filminspelning. Nu talar skådespelaren för första gången ut om händelsen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under inspelningen av västernfilmen "Rust" som Alec Baldwin sköt med ett rekvisitavapen, men de lösa skotten feltände och träffade två personer. 

Filmaren Halyna Hutchins, 42, och regissören Joel Souza, 48 träffades, och Hutchins avled senare på sjukhus av sina skador, skriver AP.

Filminspelningen stoppades direkt och amerikansk polis utreder nu fallet.

Bildkälla: Jim Weber/TT.

Alec Baldwins första ord om händelsen

Kort efter att den chockartade händelsen inträffat spreds bilder på en gråtande Alec Baldwin utanför en polisstation. Han hade då förhörts av polisen. 

Twitter skriver Baldwin nu om chocken och sorgen efter händelsen.

"Det finns inga ord som kan förmedla den chock och sorg jag känner över den tragiska olyckan som tog livet av Halyna Hutchins. En fru, en mamma och vår djupt uppskattade kollega. Jag samarbetar fullt ut med polisutredningen för att ta reda på hur denna tragedi kunde inträffa", skriver skådespelaren och fortsätter: 

"Jag har kontakt med hennes man och erbjuder mitt stöd till honom och hans familj. Mitt hjärta är krossat för hennes man, deras son och alla som kände och älskade Halyna."

Bildkälla: Jim Weber/TT.
Kommentera
Kopiera länk
Dela