Steven Marcus Kelley, 48, har dömts efter att ha försökt leja en mördare.
Steven Marcus Kelley, 48, har dömts efter att ha försökt leja en mördare. - Foto: Ouachita Parish Sheriff’s Office och Claudio Bresciani/TT

Våldtäktsanklagad man lejde mördare – för att döda offrens mamma

Amerikanska Steven Marcus Kelley, 48, som är misstänkt för att ha våldtagit och förgripit sig på sina två minderåriga styvdöttrar har nu dömts – men då för att ha lejt en man att mörda flickornas mamma från häktet.


I väntan på rättegång satt Steven Marcus Kelley, 48, man frihetsberövad i ett häkte i Louisiana. Han är misstänkt för våldtäkt och sexuella övergrepp på sina styvdöttrar som är åtta respektive tolv år gamla.

Men under sin tid i häktet skickade han ett brev till en person – som han bad mörda flickornas mamma, vilket också var hans exfru.

"Två skott i bröstet, två i huvudet"

Kelley, som fick kontaktuppgifter till personen från en annan intagen på häktet, erbjöd 10 000 dollar, eller drygt 86 000 kronor, för att exfrun skulle skjutas till döds. 

Foto: Tor Erik Schrøder/NTB/TT

I brevet beskrev 48-åringen kvinnan, hennes bil, arbetsplats och tiderna då hon brukade gå till och från sitt jobb. Han skrev också, enligt ABC News, att mordet "MÅSTE se ut som ett rån" och att kvinnan skulle skjutas med "två skott i bröstet, två i huvudet".

Riskerar nu upp till tio års fängelse

Men den person som ombads mörda exfrun överlämnade istället brevet till polisen dagen efter att hen mottog det. Då kunde polisen också se på gamla övervakningsfilmer hur Kelley författat brevet i sin cell. 

Under tisdagen dömdes 48-åringen för den amerikanska motsvarigheten till stämpling till mord. 

Han riskerar nu upp till tio års fängelse, och är fortsatt misstänkt för övergreppen på styvdöttrarna.

USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.

Så tjänar du pengar på att ladda bilen

Pausa laddningen av elbilen – och tjäna en tusenlapp. Flera aktörer på elmarknaden har gått ihop för att få elbilsägarna att bidra till ett stabilare elnät.

Högre vinst för Evolution

Evolution, utvecklare av nätkasinon, gjorde en rörelsevinst på 311 miljoner euro för första kvartalet, en ökning med nästan 15 procent jämfört med samma period i fjol.