Onsdag 8 Dec
Stockholm

Våldtäktsanklagad man lejde mördare – för att döda offrens mamma

Steven Marcus Kelley, 48, har dömts efter att ha försökt leja en mördare.
Steven Marcus Kelley, 48, har dömts efter att ha försökt leja en mördare. Foto: Ouachita Parish Sheriff’s Office och Claudio Bresciani/TT

Amerikanska Steven Marcus Kelley, 48, som är misstänkt för att ha våldtagit och förgripit sig på sina två minderåriga styvdöttrar har nu dömts – men då för att ha lejt en man att mörda flickornas mamma från häktet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I väntan på rättegång satt Steven Marcus Kelley, 48, man frihetsberövad i ett häkte i Louisiana. Han är misstänkt för våldtäkt och sexuella övergrepp på sina styvdöttrar som är åtta respektive tolv år gamla.

Men under sin tid i häktet skickade han ett brev till en person – som han bad mörda flickornas mamma, vilket också var hans exfru.

"Två skott i bröstet, två i huvudet"

Kelley, som fick kontaktuppgifter till personen från en annan intagen på häktet, erbjöd 10 000 dollar, eller drygt 86 000 kronor, för att exfrun skulle skjutas till döds. 

Foto: Tor Erik Schrøder/NTB/TT

I brevet beskrev 48-åringen kvinnan, hennes bil, arbetsplats och tiderna då hon brukade gå till och från sitt jobb. Han skrev också, enligt ABC News, att mordet "MÅSTE se ut som ett rån" och att kvinnan skulle skjutas med "två skott i bröstet, två i huvudet".

Riskerar nu upp till tio års fängelse

Men den person som ombads mörda exfrun överlämnade istället brevet till polisen dagen efter att hen mottog det. Då kunde polisen också se på gamla övervakningsfilmer hur Kelley författat brevet i sin cell. 

Under tisdagen dömdes 48-åringen för den amerikanska motsvarigheten till stämpling till mord. 

Han riskerar nu upp till tio års fängelse, och är fortsatt misstänkt för övergreppen på styvdöttrarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela