Onsdag 8 Dec
Stockholm

Englands värsta nekrofil: David har erkänt övergrepp på 78 döda kvinnor

David Fuller har erkänt nästan 80 övergrepp på döda kvinnor.
David Fuller har erkänt nästan 80 övergrepp på döda kvinnor. Foto: Polisen Kent

David Fuller, 67, jobbade som elektriker på olika sjukhus i England i över 30 år. Nu har han erkänt 78 sexuella övergrepp på döda patienter som låg på bårhuset – och polisen tror att det kan röra sig om ännu fler.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Med hjälp av DNA-teknik kunde brittisk polis knyta David Fuller, 67, till morden på Wendy Knell, 25, och Caroline Pierce, 20. De två unga kvinnorna mördades i Tunbridge Wells 1987, och efteråt förgrep Fuller sig på offren, enligt en rapport från polisen i Kent.

I december greps 67-åringen för morden och i samband med en husrannsakan upptäckte polisen fyra hårddiskar med 14 miljoner bilder och filmer på sexuella övergrepp – de flesta nedladdade men även inspelningar på Fuller själv där han begår övergrepp. 

En historia om Storbritanniens värsta nekrofil genom tiderna började nystas upp. 

Wendy Knell var David Fullers första mordoffer. Foto: Polisen Kent
Caroline Pierce mördades fem månader efter Wendy Knell. Foto: Polisen Kent

Filmade övergreppen

I över 30 år jobbade David Fuller som elektriker på två olika sjukhus i Kent. Under förhören för de två morden, så erkände 67-åringen även att han förgripit sig på 78 döda personer. 

Övergreppen har skett mellan 2008 och 2020 och de döda offren har legat på sjukhusens bårhus som Fuller haft tillgång till – och vissa av dessa har han filmat och fotograferat. Det yngsta offret var en avliden nioårig flicka, den äldsta en 100-årig kvinna.

– Jag vill erkänna, men jag vill inte gå in på detaljer, säger 67-åringen i förhör med polisen. 

I förhör berättade 67-åringen även att han sökt upp foton på Facebook på de döda personer han förgripit sig på. Namnen hade han fått från lapptaggarna på kropparna på bårhuset, skriver Sky News.

David Fullers skoavtryck kopplade honom till morden 1987.

"Tvivlar inte på att han hade fortsatt"

De filmer och fotografier som polisen hittade är från 2008 och framåt, men polisen misstänker att David Fuller begått långt fler övergrepp än det eftersom han arbetat på sjukhus sedan 1989. 

Nu riskerar Fuller livstids fängelse utan möjlighet till villkorlig frigivning. 

– Ingen brittisk domstol har någonsin sett övergrepp mot döda i den här omfattningen och jag tvivlar inte på att han hade fortsatt än idag om det inte varit för denna utredning och åtal, säger åklagaren Libby Clark till the Guardian.

Här grips David Fuller i sitt hem. Foto: Polisen Kent
Kommentera
Kopiera länk
Dela