En explosion syns i staden Khan Younis i södra Gaza tidigt under natten mot söndagen.
En explosion syns i staden Khan Younis i södra Gaza tidigt under natten mot söndagen. - Foto: TT

Israel attackerar Gaza efter raketavfyrningar

De två raketer som sköts mot Israel tidigt på lördagsmorgonen landade bägge i Medelhavet utanför Tel Aviv. Det är oklart om raketerna var ämnade att träffa mål i Israel. Militanta grupper i Gaza testskjuter ofta raketer mot havet.


En palestinsk källa uppger att Israel utfört attacker med stridsflyg och artilleri. Israeliska militären uppger att man attackerat en vapenfabrik och en militär anläggning.

Sedan maj 2021, då ett eldupphör mellan Israel och terrorstämplade Hamas avslutade ett elva dagar långt krig, har läget varit förhållandevis lugnt.

Ett mindre antal raketer avfyrades mot Israel i september. Och i onsdags besköt israeliska stridsvagnar anläggningar kopplade till Hamas sedan en civil israel skottskadats lindrigt nära gränsen, den första eldväxlingen på flera månader.

Under elvadagarskriget sköt Hamas och andra väpnade palestinska grupper i Gaza tusentals raketer mot Israel, som svarade med att utföra hundratals dödliga luftangrepp mot Gaza.

Under konflikten dödades 260 palestinier, varav hälften civila. I Israel dödades 13 personer, varav alla utom en var civila.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!