15 år gamla Teddy avled på sjukhus.
15 år gamla Teddy avled på sjukhus. - Foto: Facebook, Unsplash

15-årige Teddy fick skridsko i halsen under hockeymatch – avled på sjukhus

Under en skolmatch kolliderade 15 år gamla Teddy Balkind med en annan spelare, vilket ledde till att han fick en skridsko i halsen och avled strax efter ankomsten till sjukhuset i Greenwich.


Både lag-och skolkamrater försattes i chock efter det att 15-årige Teddy Balkind kolliderade med en annan spelare ute på isen under en hockeymatch mellan två skolor i Connecticut, USA.

Det var när Teddy föll till isen som en annan spelare kom åkandes mot honom, utan möjlighet till att stanna. Kollisionen gjorde att en av skridskorna skar i Teddys hals.

Matchen avbröts omgående och Teddy fördes snabbt till sjukhus, men avled strax efter ankomsten, rapporterar CBS.

Teddy Balkind fick en skridsko i halsen

Den tragiska olyckan satte ett helt samhälle i chocktillstånd, och den berörda skolan St. Luke's skriver i ett pressmeddelande:

”I går förlorade vi en älskad ung man i en tragisk olycka. Både St. Lukes och Brunswicks skolor är i chocktillstånd samtidigt som vi försöker stötta våra elever och deras familjer. Vårt enda fokus nu är att ta hand om vårt hjärtekrossade samhälle”.

Hela hockeyvärlden sörjer Teddy

När nyheten om Teddys tragiska död nådde omvärlden, visade både kända hockeyspelare och ligaledningen sitt stöd för den 15 år gamla hockeyspelaren och hans familj.

”NHL sörjer Teddy Balkinds död. En medlem i hockeyfamiljen har tyckts ifrån oss alldeles för tidigt. Vi sänder våra böner och hjärtligaste kondoleanser till familjen, hans lagkamrater och många vänner”, skriver de på Twitter.

#SticksoutforTeddy

Även på sociala medier visar främlingar och gemene hockeyfans sitt stöd till familjen Balkind. Över tusen inlägg visar bilder på hockeyklubbor som ställts ut vid ytterdörren, med tillhörande hashtag #sticksoutforTeddy.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!