En man står inför inför rätta i en domstol i New York och anklagas för att ombord på ett Delta Air-plan ha vägrat munskydd och 'avsiktligt ha attackerat och hotat en medlem i kabinpersonalen'. Arkivbild.
En man står inför inför rätta i en domstol i New York och anklagas för att ombord på ett Delta Air-plan ha vägrat munskydd och 'avsiktligt ha attackerat och hotat en medlem i kabinpersonalen'. Arkivbild. - Foto: FREDRIK SANDBERG/TT

Vägrade munskydd och visade rumpan i flygplanet

Nu står mannen inför rätta i en domstol i New York och anklagas för att "avsiktligt ha attackerat och hotat en medlem i kabinpersonalen".


Enligt domstolshandlingarna ska 29-åringen vid upprepade tillfällen under flygturen vägrat att sätta på sig munskydd. Han ska sedan ha kastat en ölburk som träffade en medpassagerare i huvudet och vid ett tillfälle drog han ner sina byxor och kalsonger och "moonade" mot en flygvärdinna och några passagerare.

Mannen riskerar 20 år i fängelse

Händelserna ägde rum ombord ett av flygbolaget Delta Airlines plan den 7 januari år.

Den 29-årige mannen var på väg till Florida för att börja jobba på en fotbollsskola.

En talesperson för domstolen sade efter fredagens överläggningar att om mannen befinns skyldig kan ett 20-årigt fängelsestraff vänta honom.

Mannen frigavs mot borgen på 20 000 dollar (drygt 180 000 svenska kronor) i avvaktan på rättegång.

Nolltolerans mot de som vägrar munskydd

USA:s luftfartsverk beslöt redan i januari förra året att nolltolerans skulle råda mot passagerare som vägrade bära munskydd. Beskedet kom efter att flera flygbolagsanställda vittnat om hotelser och övergrepp av passagerare som vägrat följa uppmaningar om att bära munskydd.

Dagen innan den irländske mannen ställdes till svars för sitt uppträdande inträffade en annan uppmärksammad flygepisod på samma tema. Då vände ett av American Airlines plan tillbaka till Miami halvvägs till London efter att en passagerare vägrat sätta på sig ett munskydd.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

2 timmar sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.