New Yorks borgmästare Eric Adams vid en pressträff efter det att en ung polis skjutits till döds på fredagskvällen.
New Yorks borgmästare Eric Adams vid en pressträff efter det att en ung polis skjutits till döds på fredagskvällen. - Foto: TT

New York vill ha regeringshjälp mot vapenvåld

Den 22-årige polisen sköts till döds när en kriminellt belastad man utan förvarning öppnade eld mot patrullen. Demokraten Adams, som själv varit polis, frågar sig hur den misstänkte fått tag på vapnet.


— Washington måste samarbeta med oss och agera nu för att få ett stopp för inflödet av skjutvapen i New York och andra städer som New York, sade Eric Adams, vid en pressträff efter att poliser skjutits i tjänsten för tredje gången på en vecka.

— Vi tillverkar inte skjutvapen här. Hur kommer det sig att vi tar bort tusentals vapen från gatorna, och ändå kommer de till New York och hamnar i händerna på mördare?

New York har skakats av ytterligare två våldsamma dödsfall den senaste veckan. Förra fredagen sköts en ung kvinna till döds vid ett rån på en hamburgerrestaurang och dagen efter knuffade en psykiskt sjuk hemlös man ner en 40-årig kvinna framför ett tåg.

Enligt polisen i New York hade man 488 dråp eller mord förra året, en ökning med 4,3 procent jämfört med 2020 och en kraftig ökning från nivåerna för fem år sedan.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.