Queen Mary, ett av världens mest kända fartyg, stänger för turister på grund av reparationer. Sedan 1967 ligger hon vid kaj i hamnen i Long Beach i Kalifornien.
Queen Mary, ett av världens mest kända fartyg, stänger för turister på grund av reparationer. Sedan 1967 ligger hon vid kaj i hamnen i Long Beach i Kalifornien. - Foto: TT

Queen Mary stängs för reparationer

Den klassiska oceanångaren Queen Mary stängs för turister på grund av angelägna reparationer.


Fartyget ägs av staden Long Beach i södra Los Angeles-området och ligger i hamnen där permanent sedan 1967. Sedan dess har båten lockat hotellgäster, spabesökare och turister i allmänhet.

En teknisk analys visar att det finns problem med livbåtarna. Två av originalen kan behållas medan 13 ska föras bort i väntan på att staden finner intressenter som kan ta hand om dem, som museer eller andra organisationer.

Reparationerna omfattar även installation av nya länspumpar och förbättring av varningssystemet för vattenintrång.

Enligt Long Beach, som övertog ägandet i fjol, beror de nödvändiga reparationerna på bristande underhåll av de tidigare ägarna.

Queen Mary sjösattes 1934 och seglade till 1967 på rutten Southampton–New York. Under andra världskriget användes ett av världens största passagerarfartyg – över 310 meter långt – för trupptransporter.

Klassisk båt – Queen Mary i Long Beach på fredagen. Nu ska hon repareras och stängas för besökare.
TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.