Med hjälp av en databas för släktforskning har fyra över fyrtio år gamla mordfall kunnat lösas i USA. Arkivbild.
Med hjälp av en databas för släktforskning har fyra över fyrtio år gamla mordfall kunnat lösas i USA. Arkivbild. - Foto: TT

Släkt-dna löste över fyrtio år gamla mord

Med hjälp av släktforsknings-dna har polisen lyckats lösa fyra över fyrtio år gamla mordfall i Colorado i USA. Den utpekade mördaren tog sitt eget liv 1981. Hans grav har öppnats och hans dna-profil matchar spår från brottsplatserna, rapporterar CNN.


Tre kvinnor och en tonårsflicka hittades knivmördade i Denver mellan 1978 och 1981. Morden utreddes separat men har på senare år kunnat kopplas samman med hjälp av genetiskt material från brottsplatserna.

Via en dna-träff i en databas för släktforskning kunde utredarna till sist identifiera den misstänkte mördaren, Joe Erwin. Han begick självmord sedan han gripits misstänkt för att ha skjutit ihjäl en polis 1981.

Paul Pazen, polischef i Denver, säger vid en presskonferens att han hoppas att vetskapen om vem som var mördaren ska skänka sinnesro till de efterlevande.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.