Mordet på 36-åringen i London inträffade på julafton 2019.
Mordet på 36-åringen i London inträffade på julafton 2019. - Foto: TT

24-årig svensk döms till mord på annan svensk man i London

En 24-årig svensk medborgare har funnits skyldig till en dödsskjutning i London på julafton 2019, rapporterar Sky News.


Det var på julafton 2019 som det 36-åriga mordoffret, även han svensk medborgare, sköts ihjäl med flera skott inför ögonen på sin familj utanför sitt hem i stadsdelen Battersea.

Mannen var torped

Enligt domstolen Southwark Crown Court var 24-åringen en del av en grupp med fyra torpeder som skickades till London för att mörda 36-åringen.

24-åringen greps på Kastrups flygplats i Köpenhamn i januari 2020. I oktober samma år greps ytterligare tre män i Sverige efter att en europeisk arresteringsorder utfärdats.

Två män frias från misstankarna

En av männen, som är 35 år, frias från mordanklagelserna, men befanns skyldig till dråp. De andra två männen frias helt från misstankarna.

Enligt Kvällsposten tros mordet ha en koppling till Malmös undre värld och en konflikt mellan två grupperingar.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.