Mannen riskerar nu fängelse.
Mannen riskerar nu fängelse. - Foto: Z1B/Alamy/Stella Pictures och Virginia Mayo/AP/TT

Bilist körde i 417 kilometer i timmen: "Ville testa"

Polisen i Tyskland utreder en tjeckisk affärsman som blivit påkommen, till följd av en video han själv lagt upp i sociala medier, med att köra i 417 kilometer i timmen på Autobahn.


Det var i början av sommaren förra året som en tjeckisk affärsman publicerade en video på Youtube där han, längs med Autobahn från Berlin till Magdeburg, körde i 417 kilometer i timmen på Autobahn i Tyskland, rapporterar Omni. 

Bilen han körde? En Bugatti Chiron, vilket är en av världens snabbaste bilar. 

Misstänks för illegal racing: "Ville testa"

Tysk polis i delstaten Sachsen-Anhult utreder nu affärsmannen, som är i 60-årsåldern, för misstänkt illegal racing. Autobahn har nämligen flera sträckor där det helt saknas hastighetsbegränsningar, men racing är fortsatt olagligt.

Tilltaget fördöms av Tysklands transportminister Volker Wissing, som uppger att bilen alltid måste framföras på ett sätt som gör att bilisten har fordonet "under kontroll", skriver Omni med hänvisning till AFP.

Affärsmannen, som riskerar två års fängelse, menar dock att han haft både god sikt och rejäla bromsar och "ville testa" bilens topphastighet, rapporterar Dagens PS

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!