Pernilla Wahlgren använder n-ordet i sin podcast.
Pernilla Wahlgren använder n-ordet i sin podcast som hon driver med Sofia Wistam. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Pernilla Wahlgren använder n-ordet i sin podcast

Pernilla Wahlgren driver podcasten "Wahlgren & Wistam" tillsammans med Sofia Wistam. I ett avsnitt använder sig Pernilla upprepade gånger av n-ordet. Nu möts Pernilla av hård kritik.


Pernilla Wahlgren, 50, möts nu av massiv kritik – med all rätt. Anledningen är att hon i sin podcast som hon driver tillsammans med Sofia Wistam, 52, använder sig av n-ordet.

Lovette Jallow som driver Instagramkontot Black Vogue uppmärksammade först det faktum att Pernilla upprepade gånger använder sig av ordet.

I början av avsnittet "Dinosaurier" så diskuterar Sofia och Pernilla om hur det kommer sig att vissa barn blir ljusare och andra mörkare än sina föräldrar.

Pernillas podcastkollega Sofia Wistam. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

– Får man säga svart man eller säger man inte färgad eller afro-amerikanskt ursprung, säger Pernilla.

– Ja, det kan man undra säger Sofia och berättar att hon och Pernilla har fått skäll för att de i ett tidigare avsnitt sagt att det är äckligt med män som kan amma.

– Jag bad om ursäkt och sa att vi är dinosaurier som inte alltid hänger med, säger Sofia.

Pernilla berättar att hon hade hittat en intervju där hennes mamma Christina Schollin, som är skådespelerska, berättade om hur det var att spela mot skådespelaren Johnny Nash. 

Pernillas mamma hade använt n-ordet genomgående i intervjun, och när Pernilla berättar om det så använder hon n-ordet flera gånger.

– Det finns ju gamla sånger och jag menar Pippis pappa var ju n-ordet (reds.anm) kung, säger Pernilla och fortsätter:

– Förr i tiden visste man ju inte bättre, säger Pernilla.

Efter att Pernillas okänsliga ordval har uppmärksammats så har Pernilla stängt av kommentarerna på sin Instagram. 

Pernilla har även kritiserats hårt av andra kändisar. 

"Så ⁦‪Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam använder n-ordet 3 ggr i sin senaste podd och så BLOCKAR dom unga afrosvenskar som ger dom kritik och försöker förklara för dom varför det är fel? Ni saknade uppenbarligen förståelse för saken, ta kritiken bara." skriver radio- och TV-profilen Ametist Azordegan Twitter

Pernilla tycks även vara väl medveten om hur hennes ord har tagits emot.

I bakgrunden på Biancas Instagram-story hör man hur Pernilla pratar om hur hon ska bemöta skandalen. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild.

På Instagram la nämligen Pernillas dotter Bianca Ingrosso ut en Instagram Story där man  i bakgrunden hör hur Pernilla diskuterar om huruvida hon kan redigera podcasten och kanske censurera ordet.

Se Biancas story och hör Pernillas egna ord i klippet ovan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tummad äventyrsbok återlämnad – efter 105 år

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

idag 16:01
Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

idag 15:47
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

idag 15:41
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

idag 15:38
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.

Så friade Nisse Hallberg till Emelie Uggla: "Kommer inte ihåg någonting"

idag 14:53
Nisse Hallberg är en svensk komiker och poddprofil. Men hur mycket vet du egentligen om stand up-stjärnan? Nyheter24 reder ut de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Hallberg.