Mia Skäringer till attack mot Mikael Persbrandt
Mia Skäringer är inte glad över att SVT har valt Mikael Persbrandt att läsa dikten på Skansen. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Mia Skäringer till attack mot Mikael Persbrandt

Skådespelaren Mikael Persbrandt ska läsa upp dikten Nyårsklockan på Skansen. Det har fått skådespelarna Mia Skäringer, Eva Röse och Helena Bergström att rasa.


Under dagen meddelade Svt att skådespelaren Mikael Persbrandt, 55, ska fira in det nya året med tittarna. 

Persbrandt har tilldelats hedersuppdraget att läsa upp lord Alfred Tennysons dikt Nyårsklockan. Det är en tradition som har hållits på Skansen sedan 1895, och sedan 1977 har det sänts i Svt.

Tidigare år har bland annat Margaretha Krook, Jan Malmsjö, Loa Falkman, Malena Ernman, Pernilla August och Krister Henrikson läst dikten.

Mia Skäringer, Eva Röse och Cissi Wallin till attack

Men alla är inte lika glada över att just Mikael Persbrandt har valts för att läsa upp dikten på Skansen på nyårsafton.

Skådespelaren Mia Skäringer rasar nu mot beslutet. På sin Instagram skriver Mia:

"Vi har alltså ingen regering, ingen akademi och nu läser Mikael Persbrandt nyårsklockorna. Grattis Sverige! Ni ringde just in det gamla och ut det nya", skriver Mia och avslutar med hashtaggen #haregötthäääj och taggar in Svt i inlägget.

Mia Skäringer till attack mot Persbrandt på Instagram. Bildkälla: Instagram/miaskaringerlazar

Under Mias Instagraminlägg så väller kommentarerna in. Skådespelaren Eva Röse skriver: "Vad i helvete?! På riktigt. Fingertoppskänslan?!". 

Medieprofilen Cissi Wallin är även hon upprörd: "När ska all skit den karln gjort komma fram? Är han helt immun? Gjord i teflon? Vill lägga mig ner och gråta", skriver hon.

Skådespelaren och regissören Helena Bergström skriver: "Spot on! Vad är det frågan om? Är det en Kafka-värld vi lever i?!?".

Helena Bergström undrar om det är en Kafka-värld vi lever i. Bildkälla: Stella Pictures

"Man blir spyfärdig"

Andra kommenterar under Mias inlägg lyder:

"Hjälp"

"Man blir matt"

"Man blir spyfärdig och fly förbannad. Jag kommer då inte titta en sekund på hans jävla medverkan!"

"Det känns tyvärr både unket och aningen tondövt att välja Persbrandt"

"Allvarligt. Bojkottar Svt"

"Vilket piss!"

"Sorgligt!".

Profilernas stora ilska mot Persbrandt handlar främst om ett stycke ur hans självbiografi som beskriver ett möjligt sexövergrepp. 

Kapitlet ströks innan boken kom ut i handeln, men finns kvar i den första versionen av boken som nådde journalister och recensenter, skriver Aftonbladet. 

Cissi Wallin rasar även hot mot valet av Persbrandt. Bildkälla: Stella Pictures.
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Mia Skäringer?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Robinson-Charlottas kritik mot TV4:s klippning: ”Framställts som en mobbare”

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

2 timmar sedan
"Den sista resan" har setts av 315 440 biobesökare sedan premiären och är därmed Sveriges mest sedda dokumentär på bio någonsin. Filmen, som är gjord av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, slår nu Stefan Jarls "Ett anständigt liv" från 1979 som innehade det tidigare rekordet.

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

3 timmar sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

idag 10:36
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.