Mannen skickade döds- och våldtäktshot till bland andra Isabella Löwengrip, Tyra Sjöstedt och Margret Atladottir.
1 av 4
Mannen skickade döds- och våldtäktshot till bland andra Isabella Löwengrip, Tyra Sjöstedt och Margret Atladottir. - Foto: Stella Pictures / SCANPIX / Montage
För Nyheter24 berättade Isabella att hon önskar att polisen meddelat henne tidigare om att mannen erkänt.
2 av 4
För Nyheter24 berättade Isabella att hon önskar att polisen meddelat henne tidigare om att mannen erkänt. - Foto: DR /Stella Pictures
Även bloggerskan Tyra Sjöstedt fick utstå hoten. Hon medverkade senare i TV3:s Efterlyst och pratade om problematiken kring hot och stalking över internet.
3 av 4
Även bloggerskan Tyra Sjöstedt fick utstå hoten. Hon medverkade senare i TV3:s Efterlyst och pratade om problematiken kring hot och stalking över internet. - Foto: Robert Eklund /Stella Pictures
Brevet som skickades till flera kända nöjesprofiler.
4 av 4
Brevet som skickades till flera kända nöjesprofiler.

Han ville smörsteka Blondinbellas bröst – nu döms han

Den 29-åriga mannen hotade flera av Sveriges största bloggstjärnor – och skrev att han ville "steka deras bröst i smör". I dag föll hans dom.


Läs brevet han skickade till flera kända kvinnor

Läs brevet:

"Ett sexuellt samlag är på sin plats mellan oss två utan kondom bara så du vet ! Dina vackra bröst till meloner ska bli så skönt att få suga på samt slickningen av din håriga och fina slida. Gör du inte som jag säger blir det garanterad kroppsstyckning och då kommer jag steka brösten dina i smör å vad gott i sådana fall. 

Står helt och hållet bakom detta brev och är inte ett dugg rädd för rättsväsendet. Har nämligen talets gåva långt ut i fingerspetsarna"

I slutet av förra året erkände den socialdemokratiska valarbetaren att han försökt smutskasta moderaternas kommunalråd Jonas Ransgård genom att skicka hotbrev till bland andra Blondinbella i M-politikerns namn. 

Mannen skickade grova hotbrev till flera medieprofiler. Tyra Sjöstedt, TV4-journalisten Jenny Alvesjö och medieprofilen Margret Atladottir tvingades ta emot det grova hotbrevet om att de ska våldtas, styckas och mördas.

Döms till skyddstillsyn

I september åtalades den 29-åriga valarbetaren för olaga hot och sexuellt ofredande vid Göteborgs tingsrätt.

Under tisdagen föll domen, och mannen fälldes för olaga hot och sexuellt ofredande mot elva kvinnor. Han döms till skyddstillsyn, skriver Göteborgs-Posten. 

De hoten som mannen riktade mot de kända kvinnorna är däremot inte med i åtalat. 

Sökte hjälp efter breven

22-åriga Isabella "Blondinbella" Löwengrip har tidigare berättar för tidningen Amelia hur hon påverkats av hoten.

– Till slut åkte jag in till psykakuten. Det var som att all ångest som samlats i alla år kom på en gång. Jag började dricka jättemycket vin, fick ta tunga sömnmedel för att kunna sova och var borta från jobbet, sa hon då.

Hot
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!