Tisdag 18 Jan
Stockholm

Vattenskadan som kan ruinera Kingston

Inspektionen visade på stora fuktskador
Inspektionen visade på stora fuktskador. Foto:

Inpektionen av Kingstons fästning är klar och det är värre än befarat. Stora fuktskador har uppstått och i dagsläget är det oklart om finansieringen kommer räcka för det omfattande renoveringsarbete som behövs.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

En oberoende inspektion gick i helgen igenom kulverten under Kingstons fästning efter att en besökare slagit larm om stora skador på väggar och tak. Någon officiellt utlåtande har ännu inte kommit, men preliminära rapporter som Nyheter1715 tagit del av visar att det kommer krävas stora renoveringsarbeten för att laga skadorna, som tros ha uppstått när en överförfriskad gäst tog i lite för mycket när det skulle bjudas på fyrverkeri. Nu verkar det inte bättre än att tilltaget skadat fästningens fundament så allvarligt att havsvatten krupit in i sprickorna och orsakat fuktskador.

"Ett arbete av den här storleken kommer sysselsätta varenda stenhuggare, smed och snickareinom tiomils radie kring borgen och det kan vara en av de mestpåfrestande projekten i Kingstons historia" säger en av Jamaicas mer framstående byggherrar.

Det är ju som man brukar säga: En olycka kommer sällan ensam. Först stormen och nu det här - det känns som att Kingston har behov av lite goda nyheter nu.

Köp Assassin´s Creed IV Black Flag 

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Intervju: Edward Kenway

Publicerades: 24 Okt 2013, 10:57

Man drog pistol under slagsmål

Publicerades: 21 Okt 2013, 13:49

iLamp3 har kommit till Karibien

Publicerades: 21 Okt 2013, 13:41

Vattenskadan som kan ruinera Kingston

Publicerades: 21 Okt 2013, 13:24

Tobagos pirater är Karibiens sämsta

Publicerades: 18 Okt 2013, 15:27

Fotoentusiasten Löjtnant Stuart avliden

Publicerades: 18 Okt 2013, 15:07