Här är 5 heta sexställningar som får dig att komma i form och hitta lusten igen.
Här är 5 heta sexställningar som får dig att komma i form och hitta lusten igen. - Foto: Pexels

Ligg dig i form – 4 heta sexställningar som sätter din fysik på prov: "Utmanande"

Har du hög sexlust och svårt att hitta motivationen till att träna? Då kan du byta ut tråkiga gympass och istället experimentera med fem heta sexställningar som får dig att komma – och komma i form.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Att hålla sig i form och ha en hälsosam livsstil handlar om mer än bara att träna och äta rätt. Sex kan också vara en del av en hälsosam fitnessrutin. 

Under sex tränar du många muskler i kroppen, inklusive bål-, ben- och armmuskler.

Vissa sexställningar kräver mer fysisk ansträngning än andra och kan därför ge en mer utmanande träningsupplevelse. Har du och din partner sex regelbundet kan det även bidra till en ökad flexibilitet och styrka i längden.

Däremot finns kanske inte alltid viljan och entusiasmen med att ta sig till gymmet. Har man inte orken men däremot lusten kan man byta ut det vanliga träningspasset till "sexercise", som kan vara ett lustfyllt och kreativt sätt att få upp pulsen samt lusten.

7 tecken på att du är bra i sängen – det här är helt avgörande

Sex och onani stärker hälsan: "Släpp lös fantasin..."

Med hjälp av det intima livsstilsvarumärket Lelo har Nyheter24 fått fem tips på heta sexställningar som kan  få dig i form.

– Att både sex och träning har positiva effekter på vår mentala och fysiska hälsa är sedan gammalt. Trots att sex inte ersätter ett pass på gymmet, så kan det vara både flåsigt, svettigt och kul precis som träning. Att träna regelbundet på gymmet bäddar också för att orka mer i sängen, och ger kanske också smidighet och styrka till att testa nya positioner, säger Jenny Peura, marknads- och kommunikationschef på Lelo till Nyheter24.

Här är världens farligaste sexposition – kan orsaka penisfraktur

Lista: 4 sexställningar för din höga sexlust

  1. Legs up. Den här sexställningen är inte superansträngande men den är enligt Lelo väldigt effektiv. Detta eftersom den positionen är utmärkt för att experimentera med flera olika penetrationsvinklar. Toppartnern kan böja sig och växla, samtidigt som positionen kan hjälpa den undre partnern att bli mer flexibel. Det går även bra att använda en sexleksak till den här positionen.
  2. Doggy style. Ställningen är intensiv och engagerar flera muskelgrupper. Ställningen kan enligt Lelo få dig att tona dina muskler samtidigt som du njuter.
  3. Sexställning med dominans. Den här ställningen är för många kvinnor intressant att utforska. Positionen kräver att den som mottar oralsexet står upp med ena foten stödd mot den stolsrygg som din partner sitter med ryggen mot, vilket kan skapa en känsla av dominans.
  4. Butter churner sexposition. Den här sexställningen är lite mer utmanande och det kan ta några försök att komma in i positionen. Den undre partnern kan bestämma om hen vill ligga på mage eller rygg medan den översta partnern står ovanför och lyfter upp partnerns rumpa och ben i luften. Detta görs i en nästan böjd 90 graders vinkel. Den här ställningen utmanar många muskler i kroppen samtidigt som den ger en djup penetrationsvinkel.

Tappat gnistan? 4 enkla knep – för att rädda ert förhållande

sex
/