Så här kan ni göra för att hitta tillbaka till gnistan och förälskelsen i början av förhållandet.
Så här kan ni göra för att hitta tillbaka till gnistan och förälskelsen i början av förhållandet. - Foto: Pexels

Tappat gnistan? 4 enkla knep – för att rädda ert förhållande

I början av ett förhållande är allt nytt och spännande. Det finns en stark känsla av förväntan och lekfullhet. Men med tiden kan den euforiska känslan avta. Har ni en svacka i relationen finns det dock fyra saker ni kan göra för att hitta tillbaka till varandra.


När man precis inlett ett förhållande är det som att öppna upp en ny bok. Varje sida är fylld med möjligheter och man vet inte riktigt vad som kommer att hända härnäst. Det är en tid av upptäckter och äventyr, där man utforskar varandras personligheter och känslor. 

I början av ett förhållande är det vanligt att känna den där sprakande känslan där allt annat är sekundärt. Den känslan avtar däremot med tiden, vilket är helt normalt.

Långa jobbdagar och vardagssysslor kommer ofta emellan den viktiga tiden för att utforska varandra och dela med sig av den dyrbara tiden full av kärlek.

3 tidiga tecken på att du är tillsammans med fel person – experten: "Varningsflaggor"

Då kan en svacka i relationen uppstå

För att hålla intimiteten och spänningen vid liv krävs både tid och engagemang. Har man däremot inte tid för varandra kan en svacka i relationen uppstå. 

En svacka kan även uppstå när två personer har olika förväntningar på vad relationen ska vara och hur den ska utvecklas.

Är man dessutom inte överens om vad man vill ha ut av relationen kan det leda till att man tappar intresset för varandra och att relationen avtar.

Sexlivet viktigt för att återuppväcka gnistan

Med hjälp av Jenny Peura, marknadschef för det intima livsstilsföretaget Lelo, får Nyheter24 ta del av fyra stärkande tips som för er närmare igen om ni upplever att gnistan saknas eller om ni har en svacka i relationen.

– Det finns många saker som kan hjälpa till att återuppväcka gnistan i en relation. Många av de tips som finns handlar egentligen om att prioritera rätt saker, såsom relationen med sin partner, och sexlivet är naturligtvis en viktig del av detta. 

Sexlivet kan vara både spännande och utmanande, och det är viktigt att hitta en balans mellan att utforska nya saker och att respektera sin partners gränser och önskemål. Att ha en öppen och ärlig kommunikation är nyckeln till ett hälsosamt och tillfredsställande sexliv.

– I stället för att acceptera en situation där spänningen har försvunnit, kan man i stället dra nytta av det faktum att man som par har blivit mer bekväma med varandra och istället våga testa saker som man kanske inte var öppen för i början av relationen.

Här är personen som alltid kommer att vara otrogen mot dig: "Ökar risken"

Lista: Så hittar ni tillbaka till varandra igen

  1. Håll ögonkontakt. Sätt eller lägg er mitt emot varandra i bekväma positioner. Ställ en timer på två till fem minuter och håll ögonkontakt under hela tiden. Det kan kännas fnissigt i början, men ögonkontakt leder till en ökad känsla av intimitet och trygghet.
  2. Gå och lägg er samtidigt. För många tar det meningslösa scrollandet en stor del av ens lediga tid, särskilt vid sänggåendet. Genom att lägga ner telefonen en bestämd tid innan sovdags ökar man inte bara chanserna till en god natts sömn, utan man frigör även tid till att bara fokusera på varandra. Bara 15 till 20 minuter ihop av "pillow talk" varje kväll utan andra distraktioner kan föra er närmare både fysiskt och psykiskt. Testa under två veckors tid och se om ni märker någon skillnad.
  3. Testa en sexleksak tillsammans. Kan du inte lägga ifrån dig telefonen enligt tipset ovan? Okej - använd den i så fall till något vettigt, att styra en sexleksak med, till exempel. Att använda sexleksaker ihop kan förhöja spänningen rejält och förhöja den sexuella upplevelsen för båda parter.
  4. Lyssna helhjärtat. En annan bra övning är att se vad som händer när man bara lyssnar. Ställ en timer, börja med tre minuter. Under dessa tre minuter får en av er möjlighet att ventilera helt och hållet och prata om vad som helst. Den som lyssnar får inte avbryta eller lägga sig i, utan endast aktivt lyssna. När timern är klar kan ni dela med er av era tankar och sedan byta roll.
sex
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!