Flera populära spelare tar plats på listan.
Flera populära spelare tar plats på listan. - Foto: Kirsty Wigglesworth & Jon Super

Fantasy Premier League: 7 spelarfällor du MÅSTE undvika

Fantasy Premier League-säsongen är i full gång och spelarna styr sina lag för fullt. Nyheter24 ger dig sju förslag på populära spelarval i Fantasy Premier League som du bör undvika.


1. Raheem Sterling (£7.0m)

Det ”nya Chelsea” med Mauricio Pochettino vid rodret imponerade i premiären mot Liverpool, sett till vad de kommer från. Men faktum kvarstår att laget inte är det lag det varit de senaste åren och Raheem Sterling när ingen som helst garanti i att få vara en startspelare. Utöver det är han också en spelare med förvånansvärt svag avslutningsförmåga där majoriteten av skotten snarare går över eller utanför än att hota målvakten nämnvärt. Sett till kostnaden är det ett osäkert kort som med största sannolikhet inte kommer bringa in några stora poäng i år. Sterling är kort och gott som laget han representerar: ett osäkert kort.

2. Darwin Nunez (£7.5m)

Sedan Darwin Nunez gick till Liverpool har han fått blandad utdelning. Han har stundtals sett vass ut, och stundtals helt förvirrad ut. Denna ostabila prestation, tillsammans med Liverpools nyförvärv Luis Diaz och Cody Gakpo, har lett till att Nunez inte är en regelbunden startspelare i Liverpools elva. I första omgången mot Chelsea var han bänkad, och mycket tyder på att det kan fortsätta så. Undvik!

3. Jack Grealish (£7.4m)

Jack Grealish spelade frekvent i Manchester City förra säsongen, och gjorde bra ifrån sig. Men det kan förändras denna säsong. Pep Guardiola är känd för att oväntat rotera sin startelva, och Grealish fick vara kvar på bänken i premiären mot Burnley. När han väl spelar är han så klart involverad i Citys anfall, men sällan som målgörare. Det, och faktumet att man aldrig kan vara helt säker på att se honom i startelvan, är två starka anledningar att gå utan Jack Grealish.

4. Virgil Van Dijk (£6.0m)

Liverpools försvarsspel är inte vad det har varit de senaste åren, det syntes framför allt under föregående säsong. När du bygger din trupp och tar ut försvarslinjen bör du ha i åtanke att plocka ut poängstarka spelare som antingen bidrar framåt eller håller många nollor bakåt. Virgil Van Dijk, ur FPL-synpunkt, gör ingetdera. Därför är ett säkrare kort från samma lag att plocka ut Trent Alexander-Arnold för £8.0m, med förutsättning att du har marginalerna på banken.

Fantasy Premier League 23/24: Här är spelarna du MÅSTE ha i ditt lag

5. Ederson (£5.5m)

Ja, Ederson är förstamålvakt i ligans bästa försvar. Men det betyder inte att han är värd att ha i ditt lag. City är ett lag där det plötsligt kan dyka upp spännande, explosiva alternativ, och då vill man inte att Ederson tar upp en värdefull City-plats. Dessutom är han dyr, och får väldigt sällan mer än sex poäng. Mellan stolparna är det bättre att satsa på billiga alternativ, såsom Sam Johnstone (£4.5m) eller Jordan Pickford (£4.5m), och spendera den resterande miljonen på utespelare.

6. Miguel Almiron (£6.5m)

Miguel Almiron hade en fantastisk period under fjolårets säsong där han spottade in mål, men sedan tog det stopp. Lite tyder på att han plöstligt kommer börja måla igen, speciellt med tanke på Newcastles alla nyförvärv – det kommer vara svårt för Almiron att få regelbunden speltid. Undvik!

7. Aaron Ramsdale (£5.0m)

Arsenal värvade nyligen Brentfords stjärnmålvakt David Raya för en stor summa (£5.0m), och mycket pekar på att han kommer ta över Aaron Ramsdales position som ordinarie mellan stolparna. Om det inte skulle ske, är Ramsdale fortfarande ett dåligt val till ditt lag: Arsenal har många andra vassa alternativ, Bukayo Saka (£8.6m), Gabriel Martinelli (£8.0m) och William Saliba (£5.1m) för att nämna några. Det vore onödigt att slösa en Arsenal-plats på britten.

Läs mer: Fantasy Premier League: Här de 3 största misstagen att undvika inför deadline

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!