Enligt reseexperten Lottie Knutson kan det bli trafikkaos i sommar.
Enligt reseexperten Lottie Knutson kan det bli trafikkaos i sommar. - Foto: Stella Pictures och Michael Probst/AP/TT

Reseexpertens uppmaning inför sommaren: "Räkna med trafikkaos"

Ska du bege dig ut på resande fot i sommar? Då har reseexperten Lottie Knutson en tydlig uppmaning till dig.
– Räkna med trafikkaos i sommar, oavsett om vi pratar på vägarna, i luften eller på räls.


Under sommarmånaderna är det många som har resor inbokade för lite efterlängtat miljöombyte. 

I en intervju med Nyheter24 flaggar dock reseexperten Lottie Knutson för att sommarens resor kan komma att präglas av en hel del oreda. 

– Min uppmaning är: räkna med trafikkaos i sommar, oavsett om vi pratar på vägarna, i luften eller på räls. Så har man den inställningen blir det ju bara en positiv överraskning när det inte blir så mycket förseningar och så mycket stök som man kanske är beredd på.

Mycket banarbeten på järnvägarna i Europa 

När det gäller tågen, som är det färdmedel som Lottie Knutson själv föredrar, kan det bli riktigt bökigt.

– Ska man resa med tåg i sommar så måste man vara beredd på att det är mycket banarbeten och mycket stök, säger hon och fortsätter:

– Och det är inte bara i Sverige, utan det gäller även på de stora lederna ner till kontinenten när man till exempel använder interrail-kort. I Tyskland, som ju är landet som nästan alla passerar när man tågluffar, har man upprepat fjolårets succé där man kunde köpa en biljett och resa i en hel månad för nio euro. I år kostar den 49 euro, men det är fortfarande väldigt billigt för att åka hur mycket man vill under en månads tid. Så då blir det mycket folk på tågen.

Efter klagomål: Bättre skydd vid inställda flyg

Lottie Knutson: "Behöver inte vara något dåligt"

Hur ska man då tänka om man trots allt tänkt sig en tågluff i sommar?

– Man får helt enkelt räkna med stök, lägga in längre tid för byten än vad som kanske rekommenderas när man bokar online, och det behöver ju inte vara något dåligt. Några extra timmar i till exempel Hamburg kan ju bara vara trevligt, konstaterar Lottie Knutson och fortsätter vidare:

– Ta sedan med massor av vatten, en bra matsäck, en extra bok och ladda ner några filmer. Bunkra helt enkelt för resan som kanske tar längre tid än väntat.

Reseexperten uppmanar också alla resenärer att följa uppdateringarna från de aktörer som är inblandade i den resa man planerat. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!