Stockholm

Rihanna

Robyn Rihanna Fenty, känd under namnet Rihanna är en världskänd musikartist. Hennes musik är känd för sin blandning av soul, pop och R’n’B som ofta har inslag av jamaicansk dancehall. Hon föddes 20 februari 1988 i St. Michael på Barbados. År 2005 slog hon igenom internationellt med debutsingeln Pon De Replay som var en renodlad dancehall-låt och tog sig in på den amerikanska och brittiska singellistan, och etta på Swedish dance chart.


År 2003 blev hon upptäckt av producenten Evan Rogers, som tidigare arbetat med bland annat Christina Aguilera och Kelly Clarkson, när han var på semester i Barbados. De spelade in en demoskiva som skickades runt till olika bolag och efter en audition med Jay-Z fick hon skivkontrakt med Def Jam Records.


Rihannas största hit är låten “Umbrella” som var etta på singellistan i Storbritannien i tio veckor, något ingen lyckats med att ha på över tretton år. Den var 2007 årets mest framgångsrika singel.


Hon har vunnit elva olika musikpriser. Rihanna har även engagerat sig för välgörenhet, och utnämndes i februari 2017 till “Harvard Universitys Humanitarian of the Year”.


Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.