Lördag 2 Jul
Stockholm

Robin Bengtsson

Artisten Robin Bengtsson föddes 27 april 1990. På CV:t kan han skryta med titlar som sångare, låtskrivare och vinnare av Melodifestivalen 2017.

Men om vi backar bandet lite, så var det i talangprogrammet Idol på TV4 som tittarna fick upp öronen och ögonen för honom först. Det var redan 2008 han var med i programmet och slutade då på tredje plats, bara 18 år gammal.

Men karriären skulle låta vänta lite på sig. Den första singeln släppte han först i september 2013, fem år senare. Hans artistnamn var då "B Robin" och singeln hette "Fired", med J-SON som gästartist.

Året därefter släpptes EP:n "Under My Skin". 2016 var det dags för Bengtssons första medverkan i Melodifestivalen, då med låten "Constellation Prize" som gick direkt till finalen. Trots att låten var favorittippad så hamnade han på plats fem i tävlingen.

Betydligt bättre skulle det som sagt gå i Melodifestivalen 2017, då han plockade hem hela vinsten med låten "I Can't Go On". Med det bidraget fick han sen tävla i Eurovision Song Contest i Ukraina som representant för Sverige. I en riktig rysare till omröstning hamnade han tillslut på en femteplats, igen.

Robin bor med sin flickvän och sambo Jennie Salte, som är hans största supporter. Från ett tidigare förhållande har Robin sonen William, född 2014.

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.