Stockholm

Sabina Ddumba

Artisten och sångerskan Sabina Ddumba föddes 23 februari 1994 och bor i Stockholm, men är uppvuxen i Fisksätra i Nacka strax utanför Stockholm.


Sabina har sjungit länge, bland annat under tiden när hon gick i Södermalmskyrkans kristna skola och sjöng i kör i grundskolan. I tonåren började hon sjunga i populära Tensta Gospel Choir.


Senare i vuxen ålder har hon sjungit med bland annat stora världsstjärnor som Katy Perry i låten "Walking On Air" och samarbetat med artister som Jenny Wilson, Lorentz & Sakarias, Mohammed Ali, Adam Kanyama och Loop Troop Rockers. Hon har också haft turen att landa ett kontrakt med Warner Brothers i USA.


Hon har släppt riktiga monsterhittar till singlar, som "Scarred for Life" 2014 och uppföljarna "Effortless" (som spelades i ett avsnitt av TV-serien Grey's Anatomy) och "Not Too Young" från 2015. Hennes framgångar som artist har lett till utmärkelsen årets nykomling på P3 Guld-galan, en Grammis för årets nykomling och en nominering till grammis för årets hiphop/soul och årets pop. Ddumba har också utsetts till årets bäst klädda kvinna på Ellegalan 2016.


TV-tittare har kunnat njuta av Sabina i både Grammisgalan, X Factor Sverige och Moreus med mera och dessutom kommer hon medverka som en av artisterna i Så mycket bättre 2017.


Du hittar Sabina Ddumba på Instagram under namnet sabinaddumba, där hon har över 40 000 följare.

Sabina är en av Sommarpratarna 2018 i Sveriges Radio.

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.