Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sabina Ddumba

Artisten och sångerskan Sabina Ddumba föddes 23 februari 1994 och bor i Stockholm, men är uppvuxen i Fisksätra i Nacka strax utanför Stockholm.


Sabina har sjungit länge, bland annat under tiden när hon gick i Södermalmskyrkans kristna skola och sjöng i kör i grundskolan. I tonåren började hon sjunga i populära Tensta Gospel Choir.


Senare i vuxen ålder har hon sjungit med bland annat stora världsstjärnor som Katy Perry i låten "Walking On Air" och samarbetat med artister som Jenny Wilson, Lorentz & Sakarias, Mohammed Ali, Adam Kanyama och Loop Troop Rockers. Hon har också haft turen att landa ett kontrakt med Warner Brothers i USA.


Hon har släppt riktiga monsterhittar till singlar, som "Scarred for Life" 2014 och uppföljarna "Effortless" (som spelades i ett avsnitt av TV-serien Grey's Anatomy) och "Not Too Young" från 2015. Hennes framgångar som artist har lett till utmärkelsen årets nykomling på P3 Guld-galan, en Grammis för årets nykomling och en nominering till grammis för årets hiphop/soul och årets pop. Ddumba har också utsetts till årets bäst klädda kvinna på Ellegalan 2016.


TV-tittare har kunnat njuta av Sabina i både Grammisgalan, X Factor Sverige och Moreus med mera och dessutom kommer hon medverka som en av artisterna i Så mycket bättre 2017.


Du hittar Sabina Ddumba på Instagram under namnet sabinaddumba, där hon har över 40 000 följare.

Sabina är en av Sommarpratarna 2018 i Sveriges Radio.