Sveriges målvakt Zecira Musovic vid dagens pressträff i Auckland, Nya Zeeland, inför fredagens kvartsfinal mot Japan under fotbolls-VM i Australien.
Sveriges målvakt Zecira Musovic vid dagens pressträff i Auckland, Nya Zeeland, inför fredagens kvartsfinal mot Japan under fotbolls-VM i Australien. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Kärleksbombas på Instagram efter VM-succén

Efter segern i åttondelsfinalen i fotbolls-VM mot USA har Sveriges storspelande målvakt, förutom hyllningar från motståndarlagets förbundskapten, också fått 80 000 nya följare på Instagram. Det trillade in följare där och framför allt en massa, massa kärlek, säger Zecira Musovic.


Den svenska målvakten bjöd på flertalet högklassiga räddningar, höll nollan efter ordinarie tid och förlängning och såg till att VM-åttondelsfinalen mot USA gick hela vägen till straffar i söndags.

Då hyllades hon av lagkamrater och till och med av USA:s förbundskapten Vlatko Andonovski.

— Jag ser ingen annan anledning till att vi åkte ur turneringen, sade förbundskapten Vlatko Andonovski på presskonferensen efter matchen.

Vill svara

Men Zecira Musovic har också nått bortom de allra mest hängivna fotbollskretsarna. Sedan matchen i söndags har hon fått 80 000 nya följare på Instagram, bland dem artisten Sabina Ddumba som är en av hennes absoluta favoritartister i Sverige och som skickade ett fint meddelande.

— Hon är helt fantastisk, så den blev jag väldigt glad över.

Musovic säger att det är för mycket för att hon ska hinna ta in allt.

— Jag har inte plats känner jag. Jag känner att jag så gärna vill svara allihopa och visa min tacksamhet och någonstans tacka för det jag har fått. Men det är ett lyxproblem, det är omöjligt. Men självklart har jag tagit in en del och är väldigt glad för det, säger hon vid en pressträff på onsdagen efter Sveriges träning på Waitakere Stadium i Auckland på Nya Zeeland.

Zecira Musovic får en del hjälp med sina sociala medier men sköter också en del själv för att hon vill. Men med den stora följartillströmningen de senaste dagarna har det varit svårt att hinna med.

— Jag har hunnit läsa en del. Fan, det är nästan så att jag ska ta och anställa någon som kan hjälpa mig att svara, säger Musovic och småskrattar.

Ringde mamma

Även om det gått i ett sedan Lina Hurtigs avgörande straff i söndags så har Zecira Musovic försökt att hinna med att njuta i alla fall lite. Och den riktiga glädjen efter vinsten kom först när hon fick prata i telefon med mamma.

— Det var mycket känslor, mycket tankar, mycket tacksamhet, mycket glädje. Jag hade massa media och massa folk som drog i mig men det enda jag ville göra där och då var att ringa mamma och bara "fan vi gjorde det". När jag väl fick göra det kände jag att det kunde sjunka in på riktigt.

Och mammas svar?

— Mamma var jätte-, jättestolt precis som alla andra i familjen. Det var en stor dag, inte bara för mig, säger Musovic.

TT
/
/
/
/
/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!