Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sarah Sjöström

Sarah Sjöström är en svensk simmare i Södertörns simsällskap. Hon föddes 17 augusti 1993 i Rönninge utanför Stockholm. Hon började simma vid nio års ålder.

Tidigare tränades hon av Carl Jenner och hon slog igenom på seniornivå i mars 2008 när hon vann EM-guld på 100 meter fjärilsim. Samma sträcka har hon även plockat hem världsrekord på vid flera tillfällen. Hon har också plockat hem ett antal VM- och EM-guld på både lång och kort bana.

Den senaste storbragden var i OS 2016 i Rio de Janeiro i Brasilien, då hon vann olympiskt guld och satte världsrekord i 100 meter fjärilsim. Dessutom vann hon silver i 200 meter frisim och brons i 100 meter frisim.

Det verkar med andra ord inte finnas några gränser för vad den unga stjärnan kan åstadkomma.

Många undrar hur mycket Sarah egentligen kammar hem i lön, men där är siffrorna lite hemliga verkar det som. Men med sponsorer som H&M, Procter & Gamble, Arena och Oatley så ser det nog inte direkt skralt ut i plånboken. Bara under OS i Rio tjänare hon drygt 125 000 på sina pallplatser.

Sarah Sjöström har i dagsläget ingen blogg, men du hittar henne på Instagram under namnet sarahsjostrom och på Twitter under @sarahsjo.