Torsdag 26 Maj
Stockholm

Sarah Sjöström

Sarah Sjöström är en svensk simmare i Södertörns simsällskap. Hon föddes 17 augusti 1993 i Rönninge utanför Stockholm. Hon började simma vid nio års ålder.

Tidigare tränades hon av Carl Jenner och hon slog igenom på seniornivå i mars 2008 när hon vann EM-guld på 100 meter fjärilsim. Samma sträcka har hon även plockat hem världsrekord på vid flera tillfällen. Hon har också plockat hem ett antal VM- och EM-guld på både lång och kort bana.

Den senaste storbragden var i OS 2016 i Rio de Janeiro i Brasilien, då hon vann olympiskt guld och satte världsrekord i 100 meter fjärilsim. Dessutom vann hon silver i 200 meter frisim och brons i 100 meter frisim.

Det verkar med andra ord inte finnas några gränser för vad den unga stjärnan kan åstadkomma.

Många undrar hur mycket Sarah egentligen kammar hem i lön, men där är siffrorna lite hemliga verkar det som. Men med sponsorer som H&M, Procter & Gamble, Arena och Oatley så ser det nog inte direkt skralt ut i plånboken. Bara under OS i Rio tjänare hon drygt 125 000 på sina pallplatser.

Sarah Sjöström har i dagsläget ingen blogg, men du hittar henne på Instagram under namnet sarahsjostrom och på Twitter under @sarahsjo.
Visa resten ↓