Ibland har man fett mycket cravings!
Ibland har man fett mycket cravings! - Foto: Wikipedia, Wikimedia, Flickr

Stilla dina cravings – fixa ultimata skräpmaten

Ibland blir man så galet sugen och bara måste ha en burgare, flottiga chips eller kanske en friterad semla. Så här svänger du enkelt ihop det själv!


Kommer du ihåg när Mc Donalds plockade bort Chili Cheese Tops och Big Tasty från menyn förra året – skandal! Nu är Chili Cheesen tillbaka men Big Tasty finns inte alltid längre, den tas bort under kampanjveckor. Som tur är kan man laga det själv – plus en massa andra smarriga saker…

Världens enklaste Chili Cheese Här är världens enklaste chili cheese-recept! Gör en ganska torr röra av riven ost, färskost, finhackad grön jalapeno och eventuellt några droppar hot sauce. Rulla ihop röran till bollar och panera i ägg, mjöl och panko innan de ska ner i fritösen. Plocka upp dem efter 30-45 sekunder och låt dem rinna av på hushållspapper. Åh. Så. Gott.

Har du ingen fritös? Det hittar du här – från 299 spänn!


Hemligheterna bakom en Big Tasty
En vanlig hamburgare säger vissa, en gudagåva säger du! Hemligheterna är den extra ostskivan och såsen. Såsen gör du enkelt hemma genom allt blanda lite majo eller crème fraiche, ketchup, senap och lite av vad du har hemma som smakar rökigt till exempel liquid smoke eller smoked salt. Plocka ihop din burgare med sallad, tomat, lök extra ost och den mumsiga såsen! Voila!

Är du som vi och älskar perfekt rundade hamburgerbiffar? Fixa det enkelt med en hamburgerpress!

Friterad semla = WOW!
Vanlig semla i all ära men friterad är den bäst! Man kan säga att det gäller all mat egentligen. Så för att göra egen friterad semla behövs fantasi och en fritös eller het olja i en vanlig kastrull. Fritera hela semlan som den är, fritera brödet och fyll med grädde och mandelmassa eller göra brödbollar fyllda med mandelmassa som du doppar i grädde. Bara du sätter gränserna, i hemmets trygga vrå finns det ingen som dömer!

Ägg och bacon
En klassiker av en anledning! Stek ägg sunny side up eller vändstekt efter tycke och smak. Samtidigt låter du baconet bli klart i micron med hjälp av Piggy WIggy. Snabbt och enkelt utan en massa os i hemmet!


Egen pizza
Att göra egen pizza är inte svårt! Gör bara en riktigt bra deg på jäst, mjöl, vatten, olja och salt så är du hemma. Välj pålägg efter behag med extra allt!

Hur får man då till den där magiskt goda krispiga botten?

Ta hjälp av en pizzaugn...


…eller lägg in en pizzasten eller pizzamatta i din vanliga ugn.



Chips
Orkar du inte gå och köpa chips? Har du potatis i kylen? Då är allt lugnt! Gör egna chips enkelt i micron! Skiva potatisen, lägg skivorna i blöt och placera dem i microkorgen, efter cirka 5 minuter har de sorgliga potatisskivorna blivit ljuvliga och krispiga chips!


Eller varför inte investera inför alla eventuella kommande bakissöndagar i den alldeles egna… POMMES FRITES-MASKIN!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!