Vilken drönare passar dig?!
1 av 2
Vilken drönare passar dig?!
2 av 2
- Foto: Coolstuff

​Drönarguide: Från billig till lyxmodell – vilken passar dig?

Vill du köpa en drönare? Här tipsar vi om flera olika drönare och quadcopters för alla plånböcker och användningsområden.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Det är inte bara roligt att flyga en drönare, du kan också filma och fota fantastiska vyer om du har en drönare med kamera. Oavsett om du vill leka med drönaren eller filma proffsiga HD-filmer finns några saker du bör tänka på. Det finns en uppsjö av olika modeller så det kan kännas svårt att hitta den som passar just dig. Därför guidar vi dig igenom drönardjungeln!

Börja med att fundera på vad du ska ha drönaren till. Du behöver inte ha den dyraste tekniken om du vill leka med drönaren på landstället i sommar. Men om du vill filma ditt bröllop ska du inte välja den billigaste eftersom du vill ha filmen i hyfsad kvalitet.

Hitta rätt prisnivå
Kom ihåg att även de mest avancerade drönarna kraschlandar ibland, så räkna med det i budgeten. Oftast går de enkelt att laga med ett nytt rotorblad men det kan vara bra att räkna med att det värsta kan hända. Fundera också på om du behöver köpa extra batterier för att kunna byta när batteritiden på batteriet tar slut. Sist men inte minst: Övning ger färdighet! Ingen flyger det perfekta stadiga åket första gången!

Här listar vi de bästa drönarna för olika användningsområden och plånböcker:

Under femhundringen
För dig som vill utmana leken med radiostyrd bil i sommar rekommenderar vi Hubsan X4 Mini Quadcopter. Den flyger upp till 100 meter i luften och lyser med LED-lampor så att den syns även i mörker. En ultimat leksak för en femhunka!

x mini quadropter

Pris: 499 kr

Användarrecension: “En mycket rolig leksak. Flyger lätt och är ganska enkel att lära sig. Mitt råd, börja på golvnivå när ni lär er styra den. När man väl har lite koll, så är den fantastisk att leka med både inom- och utomhus. Den är inte lika lätt för mindre barn. Min son hade en tendens att överdriva rörelser på den känsliga kontrollen. (Detta går dock att ställa in) Batteritiden är lite kort om man skall säga något negativt”

För hobbyfilmaren
Vill du ha en bra drönare med filmkamera i HD-kvalitet för hemmabruk? Då rekommenderar vi storebrodern Hubsan X4 Cam Plus Quadcopter med HD-kamera. Trots att den bara är drygt en decimeter lång och väger ungefär lika mycket som en tennisboll ska den vara stabil och lättmanövrerad – och självklart har även denna inbyggda LED-lampor så att du kan flyga när det är mörkt.
Kolla in!

Hubsan x 4 cam plus quadcopter

Pris: 895 kr

För den tävlingslystne
Utmana dina vänner i luften med 2Fast2Fun - Combat Drone Twin Pack. Med var sin drönare attackerar ni varandra i luften med IR-kanoner. Lyckas du träffa motståndaren fyra gånger har du vunnit och motståndaren sjunker skamset till marken. Köp den här!

2 fast to fun

Pris: 995 kr

Istället för att hyra en kameraman
Vill du ha en prisvärd och proffsig drönare som filmar i hög kvalitet samtidigt som du ser allt som händer i en skärm nere på marken? Då ska du välja Nine Eagles Galaxy Visitor 6 Pro som kopplas ihop med din smartphone. Du ser hela tiden vad drönaren filmar genom skärmen på telefonen och kan styra den med precision för att få bästa bild. Check it out!

nine eagles

Pris: 2295 kronor

Extra deluxe
Med lyxvarianten Parrot BeBop Drone kan du filma i full HD och med tillvalet Bebop Drone Skycontroller får du 2 kilometer räckvidd! Drönaren kopplas till din smartphone så att du kan se vad den filmar samtidigt som du styr vinkeln på kameran oberoende av drönarens rörelser. Läs mer om den här!

parrot beebop

Pris: 7995 kr

Användarrecension: Rolig och användbar kamera både till film och även foton lite svår att ha full koll på alla funktioner men det är nog bara en vanesak. Stabil och flygsäker även i ordentlig blåst.”

/
/