Lördag 12 Jun
Stockholm
KOMMERSIELL SEKTION. Artiklarna innehåller annonslänkar.

7 saker du vill ha om du är en nörd

Om du saknar den NES-kontrollen kan du nu köpa den till din dator!
1 av 7
Om du saknar den NES-kontrollen kan du nu köpa den till din dator!. Foto: Cool Stuff
Trött på klassiskt tangentbord? Forma ditt eget!
2 av 7
Trött på klassiskt tangentbord? Forma ditt eget!. Foto: Cool Stuff
Vi vet att Virtual Reality-prylar är dyra. Därför vill vi tipsa om den här – bara koppla på din smartphone så är du redo.
3 av 7
Vi vet att Virtual Reality-prylar är dyra. Därför vill vi tipsa om den här – bara koppla på din smartphone så är du redo. Foto:
Monopol släpps i ny tappning, Den här gången kan ni slåss om järntronen.
4 av 7
Monopol släpps i ny tappning, Den här gången kan ni slåss om järntronen. Foto: Ginza
Eller så tar du risken och spelar Risk - The Walking Dead.
5 av 7
Eller så tar du risken och spelar Risk - The Walking Dead. Foto: Ginza
Starta ALLA tv-apparater.
6 av 7
Starta ALLA tv-apparater. Foto: Cool Stuff
Kör bioupplevelsen hemma - med popcorn och storbildsduk från din mobil.
7 av 7
Kör bioupplevelsen hemma - med popcorn och storbildsduk från din mobil. Foto: Cool Stuff

I samband med att det är 39 år sedan första Star Wars-filmen "Star Wars: Episode IV – A New Hope" hade premiär, infaller även internationella "Geek Pride-dagen." Vi listar därför sju prylar du antagligen skulle älska att ha, om du är en nörd.

Läs mer

1. Neskontrollen – till din dator


Det är många som älskar dagens tv-spel (hur snyggt är inte senaste Fallout?) men saknar den riktiga gamla, nostagliga Nintendokontrollen. Så varför inte skaffa en? Plugga in i datorn och du är redo!

Den kostar 179:- och kan köpas här.


2. Gör mellanslag med en banan


TV-spel kanske inte är din grej. Men allt du kan göra med en dator är det. Är det inte lustigt att datorer har ändrat utseende genom åren men inte tangentborden? Well det här kan du ändra på.

Med en MaKey MaKey kan du koppla vad som helst till tangentbordet. Spela spel med en banan, gör mellanslag genom att hoppa i en vattenhink eller gör dina egna tangenter med lera. Bara din fantasi sätter gränser.

En MaKey MaKey kostar 599:- och kan köpas här

3. Gå runt i filmen du kollar på


Vill du uppleva Virtual Reality utan att det ska kosta skjortan? Med det här headsetet (som faktiskt inte är en ful låda i wellpapp) använder du din telefon. Glöm tv eller paddan. Nu kan du kolla film – och gå runt i den samtidigt.

FreeFly VR Headset kostar 699:- och hittas här.


4. Slåss om järntronen


Om du är en nörd kollar du antagligen på Game of Thrones och är själv sugen på att slåss om järntronen. 10 juni släpps ett nytt Monopol – Game of Thrones edition. Lyckas du vinna?

Spelet kommer kosta 399:- och köps här.

5. Våga ta risken mot walkers


The Walking Dead finns sedan tidigare som app till smartphones, datorer och tv-spel. Men den här versionen är en lite mer analog. Risk släpps i The Walking Dead-tappning. Spelarna ska försöka bli av med varandra och ta över territorium på kartan. Spelet utspelar sig i södra USA likt tv-serien och spelarna kommer röra sig runt i 32 territorium.

Spelet släpps 10 juni och kommer kosta 449:-. Här kan du köpa det.

6. Missa aldrig ett viktigt avsnitt igen


HUR jobbigt är det inte att bli fast hos en tråkig släkting och inte få starta tv:n, och därmed riskera att missa avsnittet från ens favorit tv-serie? Well, med den här manicken kan du starta ALLA tv-apparater. Bra för prank också.

TV-B-Gone kostar 189:- och kan köpas här.

7. Den ultimata film- och tv-upplevelsen.


Du kommer hem i från skolan, och det enda du vill är att ha en P E R F E K T tv-kväll. Men det finns en hake– Du har ingen tv. Tur att du kan köpa en projektor till din smartphone, få en ordentlig fotmassage och dessutom poppa popcorn direkt i skålen.

DIY-projektorn för din smartphone ger en stor bild, Shiatsu fotmassage har tre olika lägen och i den här popcorn-microskålen Nékué kan du poppa popcornen direkt, i stället för i påse.

Kitet går ut på 1943:- men går att köpa var för sig.

Om du är en nörd kanske du vill veta att nördar är mer självupptagna än andra, eller så vill du kanske läsa om Britney Spears kärlek för nördar.