Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Detta är en kommersiell sektion

Här är roligaste sällskapsspelen – för alla tillfällen

Oavsett om det rör sig om en festkväll med polarna, eller en mysig stund med familjen på landet, lockar de här spelen fram både tävlingsdjävul och skratt.

Gör festen eller släktmiddagen roligare med ett spel.

Gör festen eller släktmiddagen roligare med ett spel.

1. Been Boozled Jelly Beans

beed-boozled-jelly-beans

Det låter som ett drömupplägg för gottegrisen: Genom att snurra på snurran får du reda på vilken färg på jelly bean du ska äta. Problemet är bara att asken endast innehåller åtta olika färger av jelly beans – men hela 16 olika smaker.
Den kvicktänkte räknar alltså ut att det rör sig om samma utseende men två olika smaker. Två VÄLDIGT olika smaker. Kommer du att äta...

Gamla strumpor eller tutti-frutti?
Nyklippt gräs eller lime?
Våtservett eller kokosnöt?
Tandkräm eller blåbär?
Spya eller persika?
Snorkråka eller päron?
Ruttet ägg eller popcorn

Och allas favorit: Hundmat eller chokladpudding?

Klicka hem spelet här, om du vågar...


2. Tjejmiddag – frågespel

tjejmiddag-fragespel

Bjud hem tjejerna på middag och lär känna varandra lite bättre. Spelet innehåller över 400 frågor, med alltifrån mjuka frågor som "Vad hade du för slutbetyg i gymnasiet”, till mer utmanande som ”Vilket är det konstigaste stället du har haft sex på?

Eller vad sägs om den här kluringen:

"Skulle du kunna vara ihop med en kille som var världens mysigaste men som envisades med att ha mobiltelefonen i en liten hållare i bältet?".

En sak är säker: Spelet kommer definitivt generera en hel del skratt, och förmodligen kommer ni känna er lite, lite tightare när kvällen är över.

Här hittar du spelet.


3. Förfest-spelet

forfest-spel

Du vet ibland hur förfesten kan kännas lite sömning...och stel? Well, det problemet är nu löst. Nästa gång du vill rivstarta feststämningen – dra fram detta spel. Denna partystarter bjuder på bestraffningar, belöningar, av- och påklädning och såklart alkohol....

Yes, jag vill få igång festen!


3. Frågespel: Lingon, lådvin och kalsonger

lingon-ladvin-kalsonger

Ta reda på hur klyschigt svenska du och dina kompisar egentligen är. Tror ni till exempel alltid att Sverige ska vinna fotbolls-VM, eller köper ni alltid med er svenskt godis till utlandsresan?

Är svaret ja på frågorna samlar du på dig ”typisk svensk”-poäng.

Avdrag blir det däremot om du exempelvis svarar att du kan tänka dig att duscha efter kl 22 på kvällen om du bor i lägenhet (hallå, tänk på grannarna!).

Bestäm på förhand om ni spelar på tid eller till ett visst antal poäng så får ni i slutet av kvällen veta vem som är den verkliga svennen i gänget!

Låter kul, jag vill testa om jag är en Svennebanan!

4. Idotkunskap

idiotkunskap-fragespel

Avskyr du när någon föreslår att ni ska spela TP och liknande kunskapsspel? Det är årtal hit och kungar dit. Säg hej till detta spel som hyllar livets alla... hmm... viktiga frågor. Som:

"Hur långt har maten transporterats i kroppen från det du äter den tills det den kommer ut som avföring?"

Eller:

"Vad kallade man de man idag kallar för 'brats' och 'stekare' för på 1890-talet?".

Äntligen kan spelkvällarna hemma hos mormor bli lite mer livade!

Du kan läsa mer spelet här.

(Psst! Gillar du faktiskt TP? Missa inte deras party-variant. Det hittar du här.)

5. Pie Face Spel

pie-face

Spelet som har gjort succé på Youtube, med över 12 miljoner visningar!

Konceptet är enkelt: antingen får du grädde i ansikte, eller inte. Lite som rysk roulette, fast roligt och skrattframkallande istället för galet och livsfarligt.

Stoppa ansiktet i hålet och snurra snurran. Om du lyckas räkna antalet varv snurran tar slipper du gräddskägget – annars SPLASH!

Här hittar du Pie Face.


Brukar du fuska i spel?