- Foto: Teknikmagasinet

Minidrönarna under 400 spänn – som ryms i din hand

Det är inte alltid storleken som räknas. De här små rackarna har många coola funktioner. Se vilken som passar dig bäst!


Vi erkänner – vi älskar drönare. Världens bästa vuxenleksak, som kan användas till alltifrån att filma (eller spionera?) till att tävla med polarna. Om du väldigt gärna vill ha en drönare, men inte vill lägga så stor del av din lön på en så är minidrönare ett perfekt alternativ. De är dessutom söta och smidiga att ta med. Vill du hellre ha en drönare i vanlig storlek kan du läsa mer om dem i den här guiden.

Vill du göra just det senare – tävla med kompisarna – kan den pyttelilla drönaren SpeedDevil X-Blade vara något för dig. Med små knapptryck glider den fram i luften, och kan flyga både framåt, i sidled och flippa runt. Den har ingen kamera, men med sitt billiga pris har du däremot möjlighet att köpa hem flera stycken. Upp till tio minidrönare kan uppta samma luftrum utan att bryta radiofrekvens med varandra. Här kan du köpa hem en drös SpeedDevil X-Blade Nanos till dig och polarna.

minidrönare

Lägg till kamera

Om du vill ha möjlighet att filma, men ändå vill behålla litenheten på din drönare ska du spana in Cheerson CX-10C. Den är strax över 3x3 centimeter i storlek och har en kamera med 0,3 megapixel. Du styr kameran (och drönaren såklart) med fjärrkontrollen, och allt som fångas lagras på ett minneskort. Här kan du kolla in Cheerson CX-10C.

liten quadropter

Vill du ha ännu mindre?

Låt oss presentera SpeedDevil X-Blade Nano. Den är endast 22x22x20 millimeter och så liten att den kan förvaras direkt i sändaren. Trots att den är minimal flyger den bra och har flera flyglägen för att passa både nybörjare och erfarna piloter. Du hittar SpeedDevil X-Blade Nano här.

minidrönare

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev