- Foto: Pixabay/ Montage

Så får du den bästa kräftskivan – alla tipsen!

Dags för kräftskiva i helgen? Då är vår guide, med alla de viktigaste tipsen för en riktigt lyckad kräftfest, hel perfekt för dig.


Inget förgyller väl augusti mer än en riktigt rejäl kräftskiva? Det är ju liksom själva kronan på sommaren. Men det finns många saker att tänka på för att det ska bli så där riktigt perfekt, och vi har samlat de bästa tipsen.

Rätt teknik – skala på rätt sätt

Grunden för en lyckat kräftskiva är såklart att alla vet hur man skalar kräftor. Det är lite pilligt, men inte alls svårt när man fått in snitsen.

Det här klippet visar dig precis hur man gör:


Det viktigaste är att se till att suga ordentligt, och att aldrig glömma att bort bajssträngen.

Rätt verktyg – spara tänderna

Även den allra trevligaste kväll blir rätt förstörd av att någon lyckas sabba en tand. Det rekommenderas med andra ord INTE att bita sönder klorna på kräftorna. Vad du däremot ska ha är en kloknäckare.

Det är faktiskt även väldigt praktiskt med speciella kräftknivar. De fungerar mycket bättre än dina vanliga matknivar, och dessutom är de ju lite extra "kräftiga". Vad passar bättre på en kräftskiva?

Bästa tillbehören – så att alla blir mätta

Kräftor är ju gudagott, men det är faktiskt inte det mest mättande man kan äta. En riktigt lyckad kräftskiva behöver alltså riktigt bra tillbehör.

Västerottenpaj, Vardagsmat ála Jessblogg.se

En klassiker på skivan är västerbottenpaj, som passar strålande till det röda guldet. Gott att dricka till är öl och bubbelvatten, och ett gott bröd gör det hela komplett.

Glöm heller inte en riktigt god dessert. Varför inte pröva en pavlova med lemoncurd, också den från bloggen Vardagsmat ála Jess.

Koka om kräftorna – nästan som färska

KräftlagBlogg.se

Ett riktigt proffstips är att koka om kräftorna i en ny kräftlag, som Erica gjort. Det gör att frysta kräftor får mycket mer smak. Du måste göra det ungefär ett dygn i förväg, men själva receptet tar inte lång tid att fixa. Väl spenderad tid, alltså.

Fina prydnader, för rätt stämning

Kräftor kräfva dessa lampor:


Eller, det GÅR ju att skiva utan, men det blir ju trevligare med. En fin dukning och passande dekorationer hör ju verkligen till. Det finns massor med inspiration på Instagram, för att hitta det du vill ha till just din skiva.

Pyntandet är ju trots allt minst en lika stor del av traditionen som att faktiskt äta själva kräftorna. Åtminstone känns det så ibland. Och det är ju så roligt!

Här kan du hitta alla klassiska dekorationer

Och de här också. Du behöver de här:

Kräftklor, PartykungenPartykungen

Obviously...

Glad kräftskiva!

Om du gillar att baka, borde du kolla in de här sakerna. Bra verktyg gör det ju så mycket roligare. Och har du svårt att hitta den perfekta presenten till din bae? Här får du tips!


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Caia Cosmetics bästa skönhetsprodukter att fynda på rea – passa på

16 Nov 2023, 10:46

Singles Day 2023: Här är butikerna som har rea – ska du shoppa?

6 Nov 2023, 00:00
Snart är det dags för Black Friday och den stora rean som kickar igång julhandel, men rean smygstartar med Singles Day redan nu på fredag! Vilka erbjudanden finns då under Singles Day? Du hittar svaren här!

Så hittar du de billigaste kontaktlinserna – 3 tips

20 Sep 2023, 08:54
I en värld där vi ständigt strävar efter att förenkla vår vardag, har kontaktlinser blivit ett självklart val för många som söker en lösning på sitt synproblem. Därför har vi samlat 3 tips för att hitta de bästa och billigaste kontaktlinserna online.

Kundklubben Zalando Lounge ger dig unika erbjudanden

11 Maj 2022, 10:01
Vad är det egentligen som är så bra med Zalando Lounge? Vi reder ut frågorna och förklarar hur tjänsten fungerar.

Hjälpmedel för amning

11 Maj 2022, 09:26
Vi har letat fram produkter som hjälper dig med amningen. Gör det mer bekvämt och låt pappan ge barnet mjölk ibland.

Fynda produkter till sommarens grillning - upp till 75% rabatt

9 Maj 2022, 13:49
Tips till dig som ska grilla i sommar. Hitta praktiska produkter som gör grillandet lite mer njutningsfullt.