Samsungs nya supermobil Note 7 går att förbeställa just nu.
Samsungs nya supermobil Note 7 går att förbeställa just nu. - Foto: Samsung

Stora guiden till Samsungs nya supermobil – Note 7

​Note 7 är mobilen alla vill ha – leverantören kommer inte hinna tillverka tillräckligt många. Teknikexperten ger dig den ultimata guiden till Samsungs nya flaggskepp.


I september kommer Samsungs nya supermobil Note 7, mobilen som ska försöka vara bäst på allt. Samsung har verkligen inte sparat på något. Teknikexperten Mathias Ehrlin ger dig här den ultimata guiden om nya supermobilen.

Samsung Note 7

Stor efterfrågan
Det har nu kommit rapporter om att Note 7 ska slå Samsungs egna rekord på antal förbokningar och Samsung själva hävdar att det kan komma att råda brist på Note 7 i Europa. Mobilen går att förboka nu för 8 600 kronor, det kan vara smart med tanke på att ett VR-headset följer med vid förbokning.

Förboka din Note 7 här.

Första mobilen med ögonscanner
Det har länge pratats om att Samsungs mobiler skulle komma att få en kamera som scannar ögonen för att på så sätt kunna låsa upp telefonen. Det blev förmodligen lite uppskjutet när fingeravtrycksläsarna kom, men nu har Samsung lagt in funktionen. Den ska enligt Samsung vara ännu säkrare än ett att låsa upp mobilen med fingeravtrycket, men mobilen har självfallet även en fingeravtrycksläsare.

Samsungs bästa skärm hittills
Samsung har väldigt länge varit den mobiltillverkare som gör bäst skärmar. Skärmen i Note 7 är den ljusstarkaste mobilskärmen någonsin. Detta kombinerat med Samsungs sedvanliga grymma färger, som nu är ännu bättre tack vare inbyggd HDR, kommer förmodligen ge en svårslagen upplevelse. Noteskärmen är även smått kurvad på sidorna, detta för att den ska bli skönare att använda och snyggare att titta på.

Vattentät – på ett helt nytt sätt

Samsung Note 7, Vattentät

Att mobiler har skydd för vatten har blivit allt mer vanligt. Gissningsvis kommer även iPhone 7 vara vattentät. Föregående Note-mobiler har aldrig klarat vatten, förmodligen för att den inbyggda pennan är svår att täta. Nu har dock Samsung lyckats täta både mobilen och pennan, och nu går mobilen att använda med hjälp av pennan även under vatten.

Köp Samsung Note 7 till ett riktigt bra pris här.

Samsung Note 7

Note 7 får också mobilvärldens bästa kamera
Samsungs Galaxy S7 har tidigare blivit hyllad för sin kamera. Spänningen var därför stor om Note 7 skulle få en annan kamera eller om Samsung skulle köra den med samma kamera och som tur var valde Samsung att fortsätta köra med världens bästa kamera i Note 7.

Kameran är bra i de flesta situationer men visar sin överlägsenhet som mest i mörker. Detta gör att telefonen är extra bra att fota med på kvällar, fester och konserter. Den fixar även att filma slowmotion i hisnande 240 bilder i sekunden.

Inbyggd penna i telefonen
Många telefoner är numera utrustade med konstiga gimmickar som dubbla kameror och andra konstiga saker för att få dig att köpa telefonen. Påfallande ofta är detta saker som inte är så användbara.

S Pen, Samsung Note 7

S Pen, alltså pennan i Note 7, har däremot hängt med många år, för att den faktiskt funkar. Funktionerna har blivit fler och det finns många fördelar med att använda en penna istället för ett finger. Med pennan får du bättre precision och Samsung har lagt in en hel del smarta saker i pennan som gör att den hjälper dig i vardagen.

Klicka här för att förbeställa din Note 7. Teknikmagasinet har just ny en superdeal där du får ett VR-headset på köpet.

Om du gillar bra grejer tror vi inte att du kan komma igenom den här listan utan att lätta en aning på plånboken. Och här får du 15 riktigt bra presenttips.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha Note 7?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Caia Cosmetics bästa skönhetsprodukter att fynda på rea – passa på

16 Nov 2023, 10:46

Singles Day 2023: Här är butikerna som har rea – ska du shoppa?

6 Nov 2023, 00:00
Snart är det dags för Black Friday och den stora rean som kickar igång julhandel, men rean smygstartar med Singles Day redan nu på fredag! Vilka erbjudanden finns då under Singles Day? Du hittar svaren här!

Så hittar du de billigaste kontaktlinserna – 3 tips

20 Sep 2023, 08:54
I en värld där vi ständigt strävar efter att förenkla vår vardag, har kontaktlinser blivit ett självklart val för många som söker en lösning på sitt synproblem. Därför har vi samlat 3 tips för att hitta de bästa och billigaste kontaktlinserna online.

Kundklubben Zalando Lounge ger dig unika erbjudanden

11 Maj 2022, 10:01
Vad är det egentligen som är så bra med Zalando Lounge? Vi reder ut frågorna och förklarar hur tjänsten fungerar.

Hjälpmedel för amning

11 Maj 2022, 09:26
Vi har letat fram produkter som hjälper dig med amningen. Gör det mer bekvämt och låt pappan ge barnet mjölk ibland.

Fynda produkter till sommarens grillning - upp till 75% rabatt

9 Maj 2022, 13:49
Tips till dig som ska grilla i sommar. Hitta praktiska produkter som gör grillandet lite mer njutningsfullt.