Lördag 21 Maj
Stockholm
KOMMERSIELL SEKTION. Artiklarna innehåller annonslänkar.

7 saker du bara måste ha om du älskar vin

Alla som älskar vin kommer få ha-begär av den här listan.
Alla som älskar vin kommer få ha-begär av den här listan. Foto: TT/Pixabay

Det finns vinsnobbar och så finns det de som bara gillar att dricka mycket vin. Oavsett vilken av dessa du är så behöver du de här sju vinsakerna i ditt liv.

Läs mer

Människor som inte gillar vin går inte att lita på, oftast. Vi har druckit vin sedan antiken, det om något är ett bevis på att det har en viktig roll i samhällsutvecklingen.

Och det är fortfarande få saker som känns så otroligt dekadenta men samtidigt avslappnade som att höra ljudet av vinet som kluckar ut ur flaskan.


Men om du känner att ditt vingame hamnat lite på rutin och behöver hottas upp så är det här sakerna precis vad du behöver för att bli som nykär igen.

1. En snygg vinkylare

Vitt vin, mousserande vin och rosé dricks med fördel väl kylt. Och för att man inte ska behöva springa mellan kylen och bordet för att bibehålla vinet så där krispigt och uppfriskande behöver alla vinälskare av rang en egen vinkylare.

Bildkälla: Coolstuff.se

Den här vinkylaren som faktiskt består av is blir din för 199 kronor.

2. En proffsig vinluftare

Alla som vet något om vin vet också att det på vinspråk kallas att dekantera ett vin när man luftar det. Detta gör man med äldre viner för att skilja vinet från den bottensats som kan ha bildats i flaskan, eller med ett ungt vin för att tanninerna verkligen ska framträda ordentligt.


Köp din egen professionella vinluftare för 399 kronor här.

3. En vinpump som räddar dig från alkoholism

Många gånger när man öppnat en flaska vin är det lätt hänt att man dricker lite för mycket eftersom det är så svårt att spara vin i kylen utan att det blir surt. Och att dricka för mycket vin är inget att rekomendera, speciellt inte för levern. Med en vinpump kan du återförsluta vinet så rätt mängd luft sugs ut och vinet håller sig fräscht i flera dagar.


Köp din egen praktiska vinpump för 295 kronor här.

4. Portabelt vin

Ibland vill man inte dricka en hel flaska vin själv, eller kånka runt på en halvfull flaska hela kvällen. Då kommer de här smarta vinglasen väl till pass så man kan avnjuta sitt vin var man än befinner sig. Bara att ta med till picknicken eller ut i skidbacken eller vad man nu kan tänkas ha för sig som skulle kräva lite vin.


Köp ditt eget set med Wine-To-Go för 89 kronor här.

5. Glaset för den törstige

Vissa situationer kräver mer vin än andra. Men det kan kännas lite jobbigt att hälla upp glas efter glas efter glas och sedan inse att man druckit typ sju stycken. Här kommer du i alla fall slippa ångesten över det, för med det här glaset dricker du alltid bara ETT glas vin. Alltid.


Köp ditt eget flaskvinglas för så lite som 179 kronor hos CoolStuff.

6. Ett fräsigt vinställ

Du måste ju visa upp din kärlek till vin genom att ha det framme, gärna på bänken, eller bordet, eller bredvid sängen. Var du nu känner för att ha det. Vin är en fantastisk inredningsdetalj och passar överallt. Det blir dessutom ännu tuffare om det är i något oväntat material, som den här hållaren som ser ut som en kedja. Och verkar bryta mot fysikens lagar.


Köp ditt eget fysikfrånvända kedjevinställ för 199 kronor här.

7. Om det blir lite för mycket av det goda...

Allt har ju en gräns för hur mycket som är bra, så även vin (även om det är svårt att tro). Så om du känner att det blivit lite mycket vin på sistone så är det här kluriga vinställspusslet något som i alla fall kommer göra det svårare för dig att dricka vin, även när suget ligger på.


Köp ditt eget vinställspussel för 199 kronor här.

Vi känner ungefär så här just nu:

Bildkälla

Nyheter24 Prylar har också skrivit om 7 saker som kommer göra succé på efterfesten.

ÄLSKAR du vin?
Tack för din röst!