- Foto: Prisjakt/TT

Årets julklapp 2016 är ett VR-headset! Här köper du den billigast!

Årets julklapp har blivit en viktig tradition i Sverige och i år är det VR-headsetet. Här kan du hitta det billigaste priset.


Årets julklapp 2016 blev ett VR-headset, och om du inte har hunnit testa ett borde du göra det. Det är en minst sagt häftig känsla att gå in i en virtuell värld.

Men det finns en hel del att välja bland på marknaden. De enklaste modellerna kostar bara någon hundralapp men kräver att du har en smartphone, medan de dyrare modellerna kan kosta uppemot 7 000 kronor.

Precis som med så mycket annat betyder ett högre pris också högre kvalitet, men även de billiga modellerna erbjuder en cool upplevelse som är värd att testa.

Här är de bästa modellerna, samt länkar till var du kan köpa dem billigast:

1. VR Box VR02


De här VR-glasögonen är några av de absolut billigaste du kan hitta på marknaden, och de fungerar genom att du laddar ner en VR-app till din smartphone, och sedan stoppar in mobilen i VR-glasögonen. Kvaliteten är inte den bästa, men för det billiga priset kan man kanske leva med det.

Här hittar du det bästa priset på VR Box VR02

2. HTC Vive


Duger bara det bästa? I så fall ska du absolut skaffa ett par HTC Vive! Glasögonen har inbyggd skärm och när du köper dem medföljer dessutom teknik som känner av dina armrörelser och därigenom låter dig interagera i 3D-världen.

Men smakar det så kostar det: hitta bästa pris på HTC Vive här.

3. Sony PlayStation VR

Även de stora spelkonsultillverkarna har börjat släppa VR-teknik. Det bästa på marknaden just nu är Sony Playstation VR som du helt enkelt kopplar in i ditt Playstation 4.

VR-glasögonen fungerar i praktiken som en alternativ skärm att använda i stället för tv:n. Det betyder att spelet körs på ditt Playstation 4, men att bilden visas i glasögonen. Fördelen med detta är att priset blir ganska överkomligt, men baksidan är att du behöver ett Playstation 4 för att glasögonen ska fungera.

Har du ett Playstation 4? Då kan du hitta bästa pris på Sony Playstation VR här.

Har du inget Playstation 4? Då kan du hitta bästa pris på ett här.

4. Oculus Rift


Oculus Rift är förmodligen de mest kända VR-glasögonen på marknaden, men så är de också väldigt bra. Den största fördelen med dem är den höga kvaliteten, men å andra sidan måste man koppla in dem till sin PC för att de ska fungera.

Här hittar du det bästa priset på Oculus Rift

Har du redan ett par VR-glasögon? Då borde du köpa ett par riktigt bra hörlurar också, för att göra upplevelsen ännu häftigare. Kolla in här så får du bra tips på ett par.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du sugen på ett par VR-glasögon?
Tack för din röst!