- Foto: Shutterstock /Prisjakt

Test: Bästa gamingstolarna – enligt spelarna själva

Vilken stol är egentligen bäst när man spelar? Experterna har testat och här är resultatet.


Det är e-sportssajten Fragbite som testat sju olika gamingstolar från sex olika tillverkare. Utifrån en rad olika parametrar betygsatte man dem sedan. Här ser du vilka som fick högst (och lägst) betyg!

1. Arozzi Vernazza


Stolen andas kvalitet och bjuder på många inställningsmöjligheter. Ett trevligt skålat ryggstöd blir än bättre om du använder den medföljande nackkudden som, med sin upp och nervända u-form, ger ett väldigt skönt stöd för huvudet. Även svankkudden känns bra.”

Betyg: 9/10

Här hittar du stolen Vernazza från svenska tillverkaren Arozzi.

2. Epic real leather


Den här stolen har testets klart bästa svank- och nackkuddar. Anledningen är att stoppningen är mjuk och härlig samtidigt som de har valt ett mjukt och härlig tygöverdrag. Sits och ryggstöd är i äkta läder och täcks delvis av diamantformade broderier som både ser snyggt ut och hjälper till att göra den mer slitstark.”

Betyg: 9/10

Här hittar du Epic real leather billigast

3. Vertagear PL6000


PL6000 imponerar även genom att klara en belastning på upp till 200 kilo, även om stolen känns alldeles för smal för att någon i den viktklassen skulle kunna sitta i den. Rätt hård med tunn stoppning, fast som ändå känns bekvämt."

Betyg: 8/10

Vertagear PL6000 finns att hitta här.

4. AKracing ProX


En stol för dig som tycker att andra gamingstolar du har testat tenderar att klämma åt kring rumpa och lår. Dess något plattare utformning tillsammans med en rätt tjock stoppning bidrar till detta. Den bjuder dessutom på trevliga nack- och svankkuddar samt fulla inställningsmöjligheter.

Betyg: 8/10

Hitta bästa pris på AKracing ProX

5. DXRacer King KS06


King KS06 är en riktigt snygg stol med vinylen som ska efterlikna kolfiber, inte minst med tillsammans med det vita PU-lädret som teststolen har. Stolen är enkel att bygga ihop och känns gedigen med en bas i metall och stora jul. Dessutom har den bra med inställningar.”

Betyg: 7/10

Jämför pris på DXRacer King KS06

6. AKracing Premium Plus Blue


En stol som har det mesta du kan önska dig, utan att du blir ruinerad. Enkel att bygga, pålitlig och rätt trevlig design. Ett plus att ryggstödet går att ställa i 180 grader, vilket ger större valmöjligheter."

Betyg: 7/10

Hitta bästa pris på AKracing Premium Plus


7. Playseat L33T Black


"Detta var den stol som tog klart längst tid att bygga ihop (runt två timmar) och frågan är om inte mer kunde ha gjorts redan i fabriken. Stolen känns överlag rätt gedigen, inte minst då själva basen, men armstöden är en aning ostadiga."

Betyg: 6/10

Se hela stoltestet här

En annan perfekt julklapp till en gamer? Ett spel, såklart! Här är de populäraste tv-spelen just nu.

Detta är en kommersiell artikel. Det innebär att ämnet, produkterna och innehållet är valt och skrivet av en av våra shoppingredaktörer, men att den innehåller adlinks via en eller flera av våra partners.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Spelar du?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Caia Cosmetics bästa skönhetsprodukter att fynda på rea – passa på

16 Nov 2023, 10:46

Singles Day 2023: Här är butikerna som har rea – ska du shoppa?

6 Nov 2023, 00:00
Snart är det dags för Black Friday och den stora rean som kickar igång julhandel, men rean smygstartar med Singles Day redan nu på fredag! Vilka erbjudanden finns då under Singles Day? Du hittar svaren här!

Så hittar du de billigaste kontaktlinserna – 3 tips

20 Sep 2023, 08:54
I en värld där vi ständigt strävar efter att förenkla vår vardag, har kontaktlinser blivit ett självklart val för många som söker en lösning på sitt synproblem. Därför har vi samlat 3 tips för att hitta de bästa och billigaste kontaktlinserna online.

Kundklubben Zalando Lounge ger dig unika erbjudanden

11 Maj 2022, 10:01
Vad är det egentligen som är så bra med Zalando Lounge? Vi reder ut frågorna och förklarar hur tjänsten fungerar.

Hjälpmedel för amning

11 Maj 2022, 09:26
Vi har letat fram produkter som hjälper dig med amningen. Gör det mer bekvämt och låt pappan ge barnet mjölk ibland.

Fynda produkter till sommarens grillning - upp till 75% rabatt

9 Maj 2022, 13:49
Tips till dig som ska grilla i sommar. Hitta praktiska produkter som gör grillandet lite mer njutningsfullt.