Kan du gissa vilken årets vinnare är?
Kan du gissa vilken årets vinnare är? - Foto: Shutterstock/Prisjakt

Här är sakerna som svenskarna shoppade mest – under 2016

2016 är snart slut, och vi summerar året. Det här var sakerna som allra flest svenskar verkligen ville shoppa under året.


Nu summerar vi året som gått, och därför vill vi såklart även vilka prylar som svenskarna har älskat och suktat efter allra mest. Med hjälp av Prisjakt.se har vi hittat de tio mest populära produkterna under året.

För spänningens skull börjar vi såklart bakifrån, och på tiondeplatsen hittar vi...

10. Smartklocka från Apple

På vår topplistas jumboplats hittar vi Apples smartklocka Apple Watch Series 2. Det var dock med nöd och näppe som den ens kom med, för nu i julhandeln gick konkurrenten Samsung Gear S3 Frontier faktiskt om.


Hitta bästa priset på Apple Watch här.

9. Xbox One S med FIFA 17

Det här är en två för en-deal som verkligen gått hem – köp ett Xbox One S och få bästa spelet FIFA 17 på köpet. Även den vita utgåvan blev populär i julhandeln.


Köp ditt eget Xbox här!

8. Samsung HD-tv

Det här är en tv på 55-tum och med riktigt bra bild. Över året har det här varit den tv som svenska folket varit allra mest sugen på att ha sitt egna vardagsrum.


Kolla in svenskarnas favvo-tv här.

7. Huawei Honor 8

När Samsung tappade folkets intresse så var det uppstickaren Huawei Honor 8 som istället växte explosionsartat. Med många bra funktioner, grym skärm och väldigt rimligt pris är det inte alls konstigt att den här mobilen har många fans.


Skaffa heta Honor 8 här

6. Apple iPad Air 2

På sjätte plats har vi Apples iPad 2. Många har spått att pekplattans tid är förbi, nu när mobilerna blir allt större, men svenska folket verkar inte hålla med.


Skaffa din egen iPad 2 här.

5. Samsung Galaxy S7

Många produkter på listan släpptes först under senare delen av 2016, och har sedan kommit starkt. Samsung Galaxy S7, svenskarnas näst mest populära mobil. Den började året mycket starkt, för att sedan under julhandeln tappa för den lite otippade konkurrenten Huawei Honor 8.


Trots detta är det här en mycket bra mobil. Se all info här, så kommer du nog hålla med.

4. Fitbit Charge 2

På fjärde plats kommer årets bästa hälsopryl – Fitbit Charge 2! Med det här smarta aktivitetsarmbandet får du stenkoll på hur du mår och hur mycket du egentligen motionerar.


Se alla smarta funktioner i Charge 2 här.

3. Sony PlayStation 4 Pro 1TB och Sony PlayStation 4 Slim 1TB

Det här är lite en fuskis, för här räknar vi två modeller av Playstation 4. Men 2016 har varit ett segertåg för Playstation 4, oavsett om man valt originalet eller Slim-varianten. Och när man ser spelutbudet så är det ju helt förståeligt!


Hitta bästa priset på konsolerna här.

2. Apple iPhone 7

Att många svenska var nyfikna på Apples senaste mästerverk gör kanske ingen förvånad. Ingen Apple-nörd har väl missat att iPhone 7 är minst lika bra som sina föregångare?


Här kan du köpa svenskarnas favoritmobil


Och vår vinnare, den hetaste prylen under hela 2016, är...

1. Nintendo Classic Mini NES!

Årets vinnare är utan tvekan Nintendos underbara retrokonsol. Konsolen har varit slut nästan sedan den kom i butik, och vi är nog många som desperat letar efter ställen som har den i lager. För men vill ju liksom ha den, och de 30 spelen som följer med.


Få mer info om konsolen här.

Så, det var alla favoriterna! Listan har viktats för att kompensera för att vissa produkter släpptes långt senare på året än andra, och även så sen statistik som från julhandeln har räknats in. Och visst har många av listans prylar alla möjligheter att vara populära även nästa år?

Vill du ha mer? Här är finaste accessoarerna att fynda på rean just nu, och här finns nästa års riktiga måste-skor.


Detta är en kommersiell artikel. Det innebär att ämnet, produkterna och innehållet är valt och skrivet av en av våra shoppingredaktörer, men att den innehåller adlinks via en eller flera av våra partners.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du kollat på något av de här i år?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Caia Cosmetics bästa skönhetsprodukter att fynda på rea – passa på

16 Nov 2023, 10:46

Singles Day 2023: Här är butikerna som har rea – ska du shoppa?

6 Nov 2023, 00:00
Snart är det dags för Black Friday och den stora rean som kickar igång julhandel, men rean smygstartar med Singles Day redan nu på fredag! Vilka erbjudanden finns då under Singles Day? Du hittar svaren här!

Så hittar du de billigaste kontaktlinserna – 3 tips

20 Sep 2023, 08:54
I en värld där vi ständigt strävar efter att förenkla vår vardag, har kontaktlinser blivit ett självklart val för många som söker en lösning på sitt synproblem. Därför har vi samlat 3 tips för att hitta de bästa och billigaste kontaktlinserna online.

Kundklubben Zalando Lounge ger dig unika erbjudanden

11 Maj 2022, 10:01
Vad är det egentligen som är så bra med Zalando Lounge? Vi reder ut frågorna och förklarar hur tjänsten fungerar.

Hjälpmedel för amning

11 Maj 2022, 09:26
Vi har letat fram produkter som hjälper dig med amningen. Gör det mer bekvämt och låt pappan ge barnet mjölk ibland.

Fynda produkter till sommarens grillning - upp till 75% rabatt

9 Maj 2022, 13:49
Tips till dig som ska grilla i sommar. Hitta praktiska produkter som gör grillandet lite mer njutningsfullt.