Vilken är bäst – Chromecast eller Apple TV? Här är svaret!

Äntligen har experterna rett ut frågan vi alltid ställt oss.


Att det är sjukt smidigt att med en liten pryl kunna strömma filmer, serier och spel från datorn eller mobilen direkt in i TV:n, håller nog de flesta med om. Däremot råder det delade meningar om vilken teknik man ska använda, och framförallt är det två läger – Google Chromecast eller Apple TV.

Men, nu slipper vi bråka med polarna. Tekniksajten M3 har ställt Apple TV 4 och Google Chrome Ultra mot varandra, och så här blev resultatet:

- Det är svårt att jämföra Apple TV och Google Chromecast med varandra, konstaterar tekniksajten. Det är lite äpplen och päron, med olika prisbild och funktioner.

- Google Chromecast Ultra passar mobilentusiasten, och har bland annat fördelarna att den klarar hög upplösning (4k och hdr), fungerar med både Android och IOS och att många appar har stöd för Google Cast.
Nackdelarna däremot är att den saknar egna appar, inte har någon fjärrkontroll samt också är lite dyr. 7 av 10 poäng fick den av testpanelen.

google chromecast ultra

7 av 10 poäng fick Google Chromecast, hitta den billigast här.

- Apple TV 4 däremot har fördelarna att det finns bäst apputbud, att den är snabb och enkel att använda, med bra fjärrkontroll. Och att det även finns Siri på svenska.
På minussidan har den begränsat Airplay-stöd från Android och inte stöd för 4k eller hdr. Men det hindrar den inte från att få 9 av 10 poäng ­– och därmed bli VINNARE av testet.

apple tv 4

Vinnaren i testet! Hitta bästa pris på Apple TV 4 här

Källa: M3

Detta är en kommersiell artikel. Det innebär att ämnet och innehållet är valt och skrivet av en av våra shoppingredaktörer, men att den innehåller köplänkar från någon av våra partners.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Apple TV eller Chromecast?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Caia Cosmetics bästa skönhetsprodukter att fynda på rea – passa på

16 Nov 2023, 10:46

Singles Day 2023: Här är butikerna som har rea – ska du shoppa?

6 Nov 2023, 00:00
Snart är det dags för Black Friday och den stora rean som kickar igång julhandel, men rean smygstartar med Singles Day redan nu på fredag! Vilka erbjudanden finns då under Singles Day? Du hittar svaren här!

Så hittar du de billigaste kontaktlinserna – 3 tips

20 Sep 2023, 08:54
I en värld där vi ständigt strävar efter att förenkla vår vardag, har kontaktlinser blivit ett självklart val för många som söker en lösning på sitt synproblem. Därför har vi samlat 3 tips för att hitta de bästa och billigaste kontaktlinserna online.

Kundklubben Zalando Lounge ger dig unika erbjudanden

11 Maj 2022, 10:01
Vad är det egentligen som är så bra med Zalando Lounge? Vi reder ut frågorna och förklarar hur tjänsten fungerar.

Hjälpmedel för amning

11 Maj 2022, 09:26
Vi har letat fram produkter som hjälper dig med amningen. Gör det mer bekvämt och låt pappan ge barnet mjölk ibland.

Fynda produkter till sommarens grillning - upp till 75% rabatt

9 Maj 2022, 13:49
Tips till dig som ska grilla i sommar. Hitta praktiska produkter som gör grillandet lite mer njutningsfullt.